5,3-as erősségű, a földfelszínről eredő észak-koreai földrengést észleltek a kutatóállomások világszerte, még Európában is. Egy ideig nem lehetett biztosan tudni, mi történt, de az általános vélemény szerint azt a kommunista rezsim eddig legnagyobb atomrobbantása okozhatta, amivel a hatalom megszerzésének 68. születésnapját ünnepelhették. A rengés helyi idő szerint reggel fél 9-kor történt a Punggye-ri nukleáris gyakorlótér közelében – írja az Index.

Egy ilyen földmozgás 20-30 kilotonnás atomtöltet felrobbantására utal, ami a legerősebb atombomba lehet, amelyet Észak-Korea eddig felrobbantott. A BBC dél-koreai katonai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a mai robbantás ereje a duplája lehetett az eddigi legnagyobbnak, és Phenjan egy lépéssel közelebb kerülhetett a csapásmérésre alkalmas nukleáris fegyver előállításához.

Helyi idő szerint késő délután Phenjan bejelentette, hogy a rezsim születésnapja alkalmából egy új típusú robbanófejjel atomrobbantást hajtott végre. A robbanófejet szerintük ballisztikus rakétákra is képesek felszerelni.

A dél-koreai elnöki hivatal tájékoztatása szerint a történtek miatt az elnöki palotában, a Kék Házban összeül az ország nemzetbiztonsági tanácsa, melynek ülését a miniszterelnök fogja vezetni. Tokió az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli összehívását kezdeményezi

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...és ez a vezér meg röhög a képen...Elmebeteg !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
No én már nem aggódom a nyugdíjam miatt ...
Manhattan
Valahol azt írják, hogy baleset lehetett. Ez viszont baromi veszélyes!
prime777
Ez a bolond egyszer felrobbantja a világot de tényleg. :D
Mondjuk az is lehet ,hogy most is csak kivégeztek valakit. :D
világlátó
Ez nem ilyen egyszerű és nem is ilyen vicces. A világnak meg kell állítania, mielőtt nagyobb kárt okozna. Sajnos azt kell mondanom, a teljes É.-koreai vezetést egyszerűen ki kell kapcsolni.
A térség de a világ biztonsága nem engedheti meg hogy ez az őrült, aki egy sajátos szellemi - kulturális világban él tovább játsza gyermeteg, ugyanakkor életveszélyes játékát. Lehet persze, hogy valamely nagyhatalom hagyja ezt a játékot. Valamely nagyhatalom eszköze ez az óriásbábi, akit ügyesen manipulálnak Kína - Japán és Dél - Korea között. Ez a nagyhatalom Kim dzsong Ün által próbálgatja a saját nukleáris fegyverzete modernizációs fejlesztését.Mindegy, Kína, Oroszország, Japán kell hatékony lépéseket tegyen ennek a nukleáris potenciálnak a lenullázására.és a nukleáris fegyver rendszer teljes megsemmisítésére. Ha nem teszik, bűnrészesekké válnak és a világ népeinek tartoznak felelősséggel. A Világ népei pedig felül kell emelkedjenek az agyonpolitizált és korrupt világszervezetek vezetésének, meg kell teremtsék a biztonságot, a túlélést jelentő világszervezeteket és annak tiszta erőit, amelyek felette állnak minden mai vezetettségű erőszak szervezetnek. Ma ez még utópia, de a világ népeinek csak ez lehet az egyetlen mentsvára, túlélési esélye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.