Magyarország és Szerbia szoros, stratégiai szövetségesei egymásnak, és ez néhány éve még teljes mértékben elképzelhetetlen volt – mondta Szijjártó Péter  pénteken Belgrádban, miután megbeszélést folytatott Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel, valamint Aleksandar Vucic kormányfővel.

Szijjártó az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: Magyarországnak nemzetbiztonsági és gazdasági érdeke is a szerbek európai uniós integrációja, ezért Budapest azt szorgalmazza, hogy az Európai Unió 2020-ig zárja le az EU-csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával.

A két fél megállapodott abban, hogy a szerb külügyminiszter kormányának augusztusi hivatalba lépése óta első, kétoldalú hivatalos uniós látogatása Budapesten lesz október 2-3-án, valamint október 15-ig megtartják a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság soron következő ülését, és még az ősszel újabb közös kormányülést tart a két kormány Dél-Szerbiában.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
Szargyártó ment szerbekhez segget nyalni (ígérgetni), hogy aztán nagyobb "ellenállás" nélkül toloncolhassa majd vissza a menekülteket Szerbiába.
cs.n.
Lesz róla is szögesdrótos photoshop?
nemkati
Kormányék majd besegítik a szerbeket ebbe az ócska únióba, amire nem telik el nap, hogy ne borítanának egy szekér trágyát?
Desischado
Már megint igérnek fűt fát. pétör nagyon jól ért a seggnyaláshoz, de vajon meddig gazsulálnak a szerbeknek? Megmondom, amíg az érdekeik úgy kívánják, aztán el lesznek felejtve!
sziha
Nem egy szerbet ismerek, akik szivesen latnak a fejet a szogesdrot-kerites valamely oszlopan...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.