Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint ideiglenesen vagy végleg ki kell zárni Magyarországot az Európai Unióból, ez az egyetlen lehetőség a közösség összetartásának és értékeinek megőrzésére.

A politikus a Die Welt című német lapban kedden megjelent interjúban a pénteki pozsonyi uniós csúcstalálkozóval kapcsolatban kiemelte, hogy az EU jövőjéről – Nagy-Britannia részvétele nélkül – tartandó tanácskozást az EU történetének legnehezebb helyzetében rendezik meg.

Mint mondta, az EU előtt álló nagy kihívásoknak, a terrornak, a migrációnak, a gazdasági egyenlőtlenségnek és a sok tagállamot jellemző nagy munkanélküliségnek ösztönöznie kellene egy "hatékonyabb Európa" felépítésére, de mindenkin eluralkodott a félelem, amelyet a "baloldali és jobboldali demagógok" csak tovább erősítenek. Ebben a helyzetben a reflexszerű válasz a nemzetállami szintű megoldás, így a tagállamok a globalizációt ellentmondásos módon nem európai, hanem nemzeti szinten közelítik meg.

Arra a kérdésre, melyik tagállam okoz számára leginkább aggodalmat, azt mondta, hogy

Magyarország, ahol "egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb" a menekültek távoltartását szolgáló kerítés. "Magyarország nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültek ellen"

- jelentette ki Jean Asselborn, hozzátéve, hogy Magyarországon a háború elől menekülő emberekkel "szinte rosszabbul bánnak mint a vadállatokkal".

Szerinte Magyarországnak ma semmi esélye nem lenne arra, hogy megszerezze az uniós tagságot, és ez nagy gond Magyarországnak és az uniónak is.

A magyarországi kvótareferendumról szólva hangsúlyozta, hogy a szavazás eredménye "természetesen Európa ellen" szól majd. A kormány egyenlőségjelet tesz a menekültek és a terroristák közé, ami "felelőtlen és mélységesen Európa-ellenes" eljárás – vélekedett. 

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A külügyérnek majdnem igaza van:
Egyfelől; Nem Magyarországot, hanem azt, amit Orbán annak nevez!
Másfelől; - lévén hogy az előbbi disztinkciót nem könnyű kezelni - a Fideszt kellene kirugni az Európai Néppártból!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Ahova a lábunkat betesszük az eddig mind fel bomlott.
KGST,Varsói szerződés,
Kovács Gizella
Orbánt meg a sleppjét kellene a közéletből !
pbalage
@magyarbakancs: ... török birodalom, monarchia.
A saját országunkat is széjjelbasztuk, mert pont ilyen idióták voltak vezető szerepben, mint ma is.
Mondjuk én Mátyás királyt is egy fullbalfasznak tartom, mert ahelyett hogy megvédte volna az országot a török inváziótól, inkább megtámadta Bécset.
Na az is egy hasonló fullgyökér volt, mint a jelenlegi cigány, ráadásul akkoriban úgy is utálták, de a kárpát medencében azért mégiscsak local hero lett belőle, mert a többi ökör még hülyébb volt.
Oszt ha a kezébe adnál egy okostelefont, azt is kibaszná az ablakon, mert szerinte beléjje költözött az ördög.
RonaGyuri
A külügyérnek majdnem igaza van:
Egyfelől; Nem Magyarországot, hanem azt, amit Orbán annak nevez!
Másfelől; - lévén hogy az előbbi disztinkciót nem könnyű kezelni - a Fideszt kellene kirugni az Európai Néppártból!
bakegya
@pbalage: ekkora valós aranyköpést már rég olvashattunk,ha,ha,ha!!!-pontosan ekkora zabálásokkal dőzsölt a Matyi is mint a felcsutkay törpe és a pereputty!-csakkk hogy ezen már nem lesz kedvünk röhögni,mert kétlábbal rúgják seggbe ÉS NEM EZT A BÜDÖS BOGARAT,HANEM A MI ORSZÁGUNKAT NEM CSAKKK AZ EU -BÓL.BENYEL MINKET A PUTYIN EGY ÉJSZAKA ALATT -EZ A PISZOK SZARKEVERŐ MEG LESZ A HELYTARTÓJA AMILYEN FURMÁNYOS A FAJTÁJA.
Perwool
@bakegya: Én már régebben is írtam. Amit Trianon meghagyott Orbán az oroszokhoz csatol.
Bringás
Hamarosan több ország fog tűzparancsot kiadni! Másképp nem fognak a vadakkal boldogulni! Az ilyen idiótát pedig be kell zárni a bolondok házába, mert láthatóan onnan szökött meg!
krumpli
Luxemburgi ez is mint Juncker ! Szegény ország... Hehe
Clavigo
Nem az országot,,hanem az Orbán kondát kell kib@ccni az EU-ból...Azerbajdzsánt tudnám nekik ajánlani.
Clavigo
@Bringás: Áruld el ,,Te hogy tudtál megpattanni diliházból ?? Vagy Romániában nem törődnek veletek ??
Bringás
@Clavigo: Egy dilisnek tudni kéne, miképp lépjen le! Csodálkozom, hogy egy normálist kérdezel! Faggasd a hasonszőrűeket!
Bringás
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
bakegya
@Perwool: éppen tőle tudtam meg én is 99-ben,mit vár tőle az apja!
Clavigo
@Bringás: Ezért ne beszélj magadban,,,,tükör előtt,,Bocskoros.
Desischado
Addig csinálják orbánék a fesztivált, amíg tényleg kiraknak bennünket. Akkor aztán megnézhetjük magunkat!
wagabund
..." kiakadt a luxemburgi külügyminiszter"...

annak a félmillió lakosú hercegségnek a külügyminisztere, akinek a volt pénzügymisztere(a részeges junker) adóparadicsom címén odacsalogatta a más országokban gazdagodó multikat, és ő csapolta le a nagy semmire a tőlünk, és más országoktól elsinkófált adókat...ez amúgy ezermilliárdos tétel euróban, ennyivel lett szegényebb a régió néhány országa..
ők persze qurvajól élnek a mi zsírunkból...és ez a faszi járatja a pofáját..azzal igencsak szeretnek dicsekedni, hogy náluk a legmagasabb az egy főre jutó minden jó...

...kívánom, hogy szarjon sünt...
Peller Anikó
"egyre hosszabb, magasabb és veszélyesebb" az ázsiai horda távoltartását szolgáló kerítés"

Pont a kerítés jutott eszedbe orbánról te marha?
Cappuccino
Nyugodtan vigyék a hordát magukhoz az adó paradicsomba és adják oda a lányaikat, asszonyaikat és fiú gyermekeiket is. Korra és nemre való tekintett nélkül. Nehogy hiányt szenvedjenek ezek a hordák. Megjegyzem a sem orbán, sem a kefehajú nem mondta hivatalosan, hogy merkel hívta a csürhét Európába. Mi nem kérünk belőlük. Van nekünk is ezer éve ide menekült hordánk, úgy gondolom ők sem kérnek belőlük. Van nekünk éppen elég bajunk velük, pedig szívesen neki adnánk az egész bagázst.
Csizmás Kond
" ki kell zárni Magyarországot az Európai Unióból, ez az egyetlen lehetőség a közösség összetartásának és értékeinek megőrzésére."
..vazzeee...csak nem a migráncs lett a valutájuk...
cs.n.
Persze ez csak az MTI szűrőjén átjött hír. A sajtószabadság és az és az igazságszolgáltatás függetlenségének megsértésére vonatkozó részeket valahogy kihagyták belőle.
Tekla
@Clavigo: Igazad van ! Én azoknak ajánlanám Azerbajdzsánt akik nem voltak ott a választáson, meg erre a bandára szavaztak. Ugyan is a jelen nyomorunkért ők a felelősek !!!
Mert volt Jobbik választási lehetőség is , meg más is !
Tekla
@kakaósbögre: Neked honnan vannak híreid ? A csoki gyárból ? Én rengeteg portált olvasok, mert a média ugye hazudik.
Villon
@Csizmás Kond: Te majd örülhetsz, ha mégis valamilyen módon kizárnak. Akkor már nem kell üzenni Brüsszelnek, hogy Ők is megértsék, nem leszünk gyarmat.
Csizmás Kond
@Villon: ...az én örömem se nem oszt se nem szoroz...ha szenté avatják az uniót és vele az országot én akkor i csak a kétkezi munkámból fogok megélni...és gondolom te is...a többi meg csak hőzöngés az eszméért.
kakaósbögre
@Tekla: Vannak oldalak amelyek kevéssé hitelesek.A hiradó.hu ezek közé tartozik.
Villon
@Csizmás Kond: Ha akkor is lesz munkánk, de hogy tömegével szűnnének meg munkahelyek, abban biztos vagyok.
wpym
A tuzparanccsal kellett volna kezdeni, akkor nem kellett volna kerites sem.
Az EU-ba pedig be sem kellett volna lepni; aldas lesz, ha kikerulunk belole.

(Es a gyokerek mindjart firkaljak, hogy tamogatas visszafizetes, gazdasagi osszeomlas, stb. Unalmas mar, ezt a tiszteletkort mar lefutottuk - keretik kussolni!!!)
Borsodi
Orbánnak ez lenne a célja! A fideszt, nem az országot kell büntetni.
babp1982
@wpym: Egy debilt miért akarnánk meggyőzni:-)))))))))))))))))
silber13
@wpym:" Kéretik kussolni! " Akkor kussolj!
Szókrakész
Dobjanak ki.

De akkor mehet innen az összes multi, az összes autógyár, ...

Dilettáns barmok gyülekezete az EP.
Jozefina
Nem ő az első, aki felszóllítja az EU-t, hogy Magyarországot zárja ki a tagok soraiból. Nemcsak Magyarországot kellene, hanem az összes keleti blokk (beleértve a visegrádiakat) kizárni és majd meglátjuk mi lesz belőlük. Hol van a beharangozott kétsebességes Európa??? Az alapítóknak újra kellene gondolni és más alapokon újra lehetőséget adni azon országoknak, akik valóban a fejlődést akarják és cél az Európai Egyesült Államok. Már így kellene újjáalakulniuk!!! Kizárva sok nagypofájú ingyenélő keleti nacionalistákat, kiskirályokat!!!
kukac50
Csak Orbánt és az általa megválasztott embereket kell kidobni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.