Andrej Kiska élesen bírálta Orbán Viktornak a pénteki pozsonyi EU-csúcsot követően elhangzott elmarasztaló véleményét.

A szlovák államfő a TASR hírügynökségnek adott nyilatkozatában sérelmezte, hogy Orbán kétségbe vonta a találkozó értelmét és jelentőségét, ami  méltánytalan a többi résztvevővel és a szervezőkkel szemben is.

"Az Unió eszméjének azok a politikusok is ártanak, akik az unióról képtelenek akár egy szép szót is mondani, Brüsszelt pedig csak szitokszóként veszik a szájukra.

Miközben legtöbbször a megnyilvánulásaikkal belpolitikai célokat követnek, nem az EU jobbítása érdekli őket, hanem a hazai támogatottságuk, a soron következő szavazás eredményei. Ezért cinikusan leegyszerűsítik vagy éppenséggel felnagyítják a bonyolult részletkérdéseket"

– szögezte le a szlovák elnök.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A Visegrádi 4-ből 3 hajlandó volt kompromisszumokat keresni..
Ami mindig, minden jellegű kapcsolat alapja. Nem az elválasztó vonalakat mély árokká szélesíteni, hanem az összekötő elemekből egy járható hidat építeni a feladat. A többiek ezt teszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@szettevette: Tajekozodj tovabbra is a kiralyi mediabol, hiszen auz pont olyan birkaknak keszült, mint te... A tenyek ne is erdekeljenek... Azert azt elarulhatnad, honnan vagy hova visszakozott Merkel? Ezt mondja a TV2???
teuton
@verőce21: Sajat magad hazudtoltad meg, eszre sem veszed! TERVEZET, AJANLAS volt!!! Egyebkent ha elolvasnad az EU alaptörvenyet, abban pontosan benne van, hogy a minösitett többseggel hozott döntesek minden tagallamra kötelezö ervenyüek! A magyar parlamentben hozott többsegi hatarozatok nem ervenyesek minden magyarra??? Na, pont igy megy ez az EUban is! Lehet köpködni meg az EUt mocskolni, de a demokracia bizony igy müködik, nem a farok csovalja a kutyat!
verőce21
@teuton: (21:01) Felfogtad te, hogy mit válaszoltál? Most azt írod: "...a minösitett többseggel hozott döntesek minden tagallamra kötelezö ervenyüek!" - éppen most cáfoltad meg magadat, hogy "2. Nincs kötelezö kvota... " (14:49)...most akkor mégis van? :)
teuton
@verőce21: Mar többször bebizonyitottad, hogy olvasni azt nem tudsz... Azert elismetlem sokadszorra: Van egy elosztasi rendszer, amit a belügyminiszterek megszavaztak, köztük a magyar is. Az elsö elosztasi rendszer szerint 1294 elismert menekültet kellene MO-nak befogadni, az orszag lakossaga es gazdasagi erejet tekintetbe veve, 160 ezeböl! Ez hany %???. Tovabbi kvota nincs, mert csak egy ervenyes EP hatarozat szerint lehetne. A magyar parlamnetben nem a többseg hozza meg a törvenyt (valojaban az orszag lakossaganak kevesebb mint 20%-a altal megvalasztott fidesztöl!), ami aztan a lakossag 100%-ra ervenyes?
verőce21
@teuton: (23:30) Ha mégis van 1294 kötelező kvóta - mint ahogy írtam -, akkor miért írod, hogy nincs kötelező kvóta?
Te aztán tudsz olvasni, csak értelmezni azt nem tudsz!
teuton
@verőce21: Nem tudsz olvasni??? NEM kötelezö kvota szerint osztottak le 1294 menekültet (es nem migranst!) MO-ra, hanem ezt megszavazta a magyar belügyminiszter es mas magyar EP-kepviselö is! Köztük Hoffmann Rozsika, aki aztan kesöbb (honapokkal kesöbb!) azt allitotta (hazudta), hogy "veletlenül" szavazott igennel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.