A magyar lakcímmel nem rendelkező választópolgárok hétfőtől adhatják le levélszavazataikat a külképviseleteken. Öt határon túli településen hosszabbított nyitva tartással fogadják a voksokat.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak szeptember 17-éig kellett felvételüket kérniük a névjegyzékbe ahhoz, hogy levélben szavazhassanak.

A Nemzeti Választási Iroda vasárnap reggeli adatai szerint ezt 274 572-en tették meg, de ez a szám várhatóan még emelkedik az utolsó napon benyújtott regisztrációs kérelmek elbírálása után.

A levélben szavazók a regisztrációkor választhattak, hogyan akarják megkapni a népszavazási szavazólapot: választhatták a postai kézbesítést, de kérhették a levélcsomagot külképviseletre vagy magyarországi településre is (utóbbiakra küldött szavazási levélcsomagot a választópolgár csak személyesen veheti át, az átvételkor fényképes igazolvánnyal igazolnia kell személyazonosságát).

Azok a levélben szavazók, akik azt kérték, hogy személyesen vehessék át szavazási levélcsomagjukat, hétfőtől tehetik ezt meg (megjelölésük szerint) az országgyűlési egyéni választókerületi székhely településén, továbbá a kijelölt 22 egyéb településen (Battonya, Beregsurány, Biharkeresztes, Bódvaszilas, Csengersima, Fehérgyarmat, Kőszeg, Létavértes, Letenye, Letkés, Makó, Nagylak, Nyírábrány, Nyírlugos, Putnok, Rajka, Rédics, Tiszabecs, Tompa, Tornyosnémeti, Vámosszabadi, Záhony), valamint a Kárpát-medencében kijelölt 12 külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Eszék, Kassa, Kijev, Kolozsvár, Lendva, Pozsony, Szabadka, Ungvár).

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nincs hozzá joguk hogy belepofázzanak a mi dolgunkba!!! Szavazzanak ott ahol élnek!!!Akik ide szavaznak mind fizetett szavazó!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Perwool: Ez a kép ma viszi a prímet. Rövid, tömör és igaz.
vonotok
Szégyelljék magukat! Én biztos nem szavaznék Román népszavazásra.
Az Románia belügye, azok szavazzanak akik, ott adóznak.
Desischado
Itt adóznak? NEM! Itt élnek? NEM! Akkor milyen jogon mernek beleugatni az életünkbe, és dönteni a sorsunk felől?! Istenem, de megutáltam őket! Rohadékok!
evacica
Na ezért kellett Orbánnak a kettős állampolgárság!Szavazógépek lettek a határon kívüli magyarok! Orbán gyakorolja az oszd meg és uralkodj elvet országon elül és kívül!A gyűlöletre tanítja ezt a nyomorult népet sajnos sikerrel!
evacica
@kemeati: Na mit gondolsz Persze neki van lakása a Liszt Ferenc téren is!Neki is tellett a mi adónkból erre arra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.