Nem játszhatnak szerencsejátékokat az állami szociális segélyekben részesülők Szlovákiában a jövő évtől – az erről szóló törvénymódosítás-tervezetet szerdai ülésén hagyta jóvá Robert Fico kabinetje.

A szlovák pénzügyi tárca által beterjesztett javaslat egy olyan központi nyilvántartást hozna létre, amelyben az állami szociális segélyben részesülőkön kívül azok is szerepelnének, akiknél orvosi vizsgálattal szerencsejáték-függőséget diagnosztizáltak, illetve azok is, akik maguk kérték felvételüket a listára hasonló okból.

Szlovákia betiltja a szerencsejátékot a segélyből élőknek

Az új szabályozás szerint a szerencsejátékokat kínáló játéktermek üzemeltetőinek a jövő évtől kötelezően ellenőrizniük kell majd, hogy a központi nyilvántartásban szereplők ne léphessenek be játéktermeikbe, s így ne is vehessenek részt az ott zajló játékokban.

A vonatkozó törvény – több más változtatást is tartalmazó – módosítását a fogyasztóvédelem fokozásának szükségességével, illetve a felelősségteljes játékra vonatkozó alapelvek betartatásával indokolták.

Bár a módosítást, amelyet 2017. január elsején terveznek hatályba léptetni, még a pozsonyi törvényhozásnak is jóvá kell hagynia, a tervezet várhatóan ott is kedvező fogadtatásra talál. Ez utóbbit az is valószínűsíti, hogy az ország szegényebb régióiban a szociális segélyekből élők körében az uzsorázás mellett éppen a szerencsejátékokkal és alkoholfogyasztással kapcsolatos viselkedési formák számítanak a mélyszegénységet kísérő egyik legsúlyosabb problémának.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
@ila51: Tényleg függ... - az állam jótékonyságától. :)
1magyar
Ez egy evidens ötlet, nem is gondolnám, hogy még azt is elpazarolják. De ezek orvosi esetek.
vadsanca
Érdekes elképzelés! Ezzel az erővel, a dohányzást, az alkohol fogyasztást, a kávézást, az újságolvasást, az autó használatot, és még az evést is be lehetne tiltani. Valójában ezt, hogy ellenőrzik? Mi van a privát társasági szerencsejátékkal? Mindent lehet pénzben játszani!
teuton
@1magyar: Idiota aki ilyent kitalal es jonak talal! Hallottal mar egyeni szabadsagjogokrol? A sajat penzem penzem arra költöm, amire akarom, cigarettara, alkoholra, külföldi nyaralasra, kurvakra vagy szerencsejatekra! A csaladipotlekot es gyerektartast sem lehet szamonkerni mire/kire költi valaki. Ha a parlament jova is hagyja, az EUbirosag eltörli. Ugye nem hallottal meg a magyar jatekteremtörvenyröl? Tudod mekkora karteriteseket kell fizetni? Ezt bizony nem reklamozza Orbanod, de a te penzedböl fog menni. Es ugyanugy a te penzed banja, hogy a nemzet hörcsöge nem kell afat fizessen a szerencsjatekkaszinoi utan, tehat nincs belöle adobevetel, csak neki milliardos haszna! Az idiota birkak meg ahhoz is tapsikolnak, ha a penzüket huzzak ki a zsebükböl...
Yoda69
Semmi gond, johetnek Magyarorszagra vajna casinoiba. Itt szivesen latjak a nyugdijasokat, segelybol eloket is, csak hozzak a zsetont a fideSSnek.
1magyar
@teuton: Na ezért kellene tüntetni, legalább azoknak akiktől elvették a szerencsejáték lehetőségét, mint munkát,megélhetést.
Vérforraló, hogy nem adózik a hörcsög.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.