Ferenc pápa kemény szavakkal illette azokat az újságírókat, akik pletykákat és híreszteléseket tálalnak tényként egy olasz újságíróknak tartott beszédében, adta hírül a Guardian. A pápa szerint terrorizmusnak minősül, amikor újságírók előítéleteket támogatnak egész nemzetekkel szemben, és félelmet gerjesztenek a menekültek iránt – olvasható a NOL.hu-n.

Azt is lemondta hogy ma, amikor folyamatosan érkeznek az emberekhez a hírek, különösen nagy az újságírók felelőssége, hiszen az ő szavuk mindenkihez eljut.

Úgy véli, a pletykák terjsztése terrorizmus, annak példája, hogy szavakkal is meg lehet ölni egy embert.

"Az újságírást nem szabad egyes emberek vagy teljes népek ellen fegyverként használni" – mondta, utalva egyrészt az olasz sajtóban gyakori lejáratókampányokra, másrészt a menekültekkel szembeni indulatgerjesztésre.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
És mit szól a pápa, ha egy egész kormány teszi programjává a gyűlöletet, ahelyett, hogy csinnadratta nélkül tenné a dolgát, amire felhatalmazták a választók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Tehát a pápa üzent orbánnak, habonynak, vajnának, a fityesz (orbán) szócsőveinek.
Gondolkodok, a magyar történelemben történt-e hasonló eset...
Szókrakész
Akkor az összes libsi újságíró tenorista!!!
teuton
@Szókrakész: Te meg egy nagy hülye vagy! Nem szokasom szemelyeskedni, hanem ervelek tenyekkel es adatokkal, de te semmilyen cikk vagy közlemeny lenyeget nem fogod fel, nem is erdekel a tema, csak mocskolodsz vad melymagyar modjara, mint a bringas. A szokincsed kimerül a libsibolsiban. Szanalmasan primitiv vagy! Meg azt is ketsegbe vonom, hogy a tö,omdataidat magad fogalmazod, talan tollbamondjak neked...
Szókrakész
@teuton: Egyszer már elmagyaráztam, hogy szokjál le rólam.
Melyik részt nem értetted?!?!?!?!
teuton
@Szókrakész: Te semmit nem ertesz, akkor miert mocskolodsz itt? Miert nem suoksz le erröl az oldalrol, nem vetted meg eszre, hogy nem gyüjtöd a lajkokat? Inkabb a 888-on vagy a kurucinfon lenne a helyed, ott az 50es IQ-dal is kiraly lehetsz!
F_Viktor
@teuton: Írod:
"Te meg egy nagy hülye vagy!"

Vigyázz, mert aki ma lehülyézi, azt be-, ki-, le-, fel, stb. listázza :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.