Kudarcot vallott a magyar kormány azon kísérlete, hogy belpolitikai célokból, azonban az Európai Unió ellen használja fel eszközként a népszavazást – jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke hétfőn, egy nappal a magyarországi kvótareferendum után.

Az uniós parlament szociáldemokrata elnöke strasbourgi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy "a magyarok túlnyomó többsége végül is a kormány ezen kísérlete ellen szavazott azzal, hogy távol maradt a népszavazástól". Hálásak vagyunk nekik – mondta Martin Schulz az Európai Parlament hétfői plenáris ülésének szünetében.

Újságírói kérdésre válaszolva a német politikus elmondta, szerinte jó esély van a párbeszédre azokkal az országokkal, amelyek elutasítják a menedékkérők Európai Unión belüli áthelyezését.

Schulz egyébként a Berliner Morgenpost című német lapnak ugyanebben a témában azt mondta: a magyar kormánynak a kudarcba fulladt népszavazás után építő jellegű együttműködést kellene kezdenie az Európai Unió előtt álló kihívások leküzdése érdekében.

A német szociáldemokrata politikus a lap hírportálján idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy az érvénytelen referendum után "Magyarországnak konstruktívan együtt kellene működnie abban, hogy ésszerű és tartós megoldásokat találjunk Európa nagy kihívásaira".

Mint mondta, a népszavazásnak az az üzenete, hogy "a politikának nem szabad álvitákat folytatnia, hanem segítenie kell az emberek gondjainak megoldásában".

Hozzátette: elbukott a menekültpolitika belpolitikai felhasználására irányuló kísérlet, és "a magyar népnek köszönhetően elhárult az Európát fenyegető kár", amelynek keletkezésébe "a kormány tudatosan beletörődött volna".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
" "Magyarországnak konstruktívan együtt kellene működnie abban, hogy ésszerű és tartós megoldásokat találjunk Európa nagy kihívásaira"."

Magyarul.

A kvótákban, kötelező betelepítés jóváhagyásában.
Kovács Gizella
Nem kudarc, az Alap(tákolmányt)törvényt visszamenőlegesen
módosítják és máris nem kudarc hanem teljes győzelem !
Szókrakész
@Kovács Gizella: Úgy legyen.

Isten szóljon belőled.
Ha nem, te legyél az első, aki migráncs szomszédokat kap.
Kovács Gizella
@Szókrakész: Van ne aggódj csak kicsit régebben migrálódott
Szókrakész
@Kovács Gizella: Én neomigráncsokról beszélek.
Nem a régiekről.
Mert most erről szól a fáma, ha nem vetted volna észre.

Már megint köszönjük Emese.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.