Feladták a gyaloglást azok a migránsok, akik kedden indultak el Belgrádból a 200 kilométerre fekvő magyar határ felé – jelentette a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) szerdán.

A magyar határ felé kedden elindult emberek nagy része, miután estére a Belgrádtól mintegy 30 kilométerre fekvő vajdasági Ópazovára (Stara Pazova) ért, úgy döntött, hogy visszatér a szerb fővárosba. A Blic című napilap információi szerint néhányan taxival a magyar határra indultak, egy körülbelül 50 tagú csoport azonban folytatta az utat, és éjfél utánig még tíz kilométert tett meg. Ők a Belgrádtól 40 kilométerre fekvő India (Indjija) egyik benzinkútján aludtak, reggelre viszont a hideg, a fáradtság és az eső miatt úgy döntöttek, ők sem folytatják az utat gyalog. Az RTS információi szerint azt kérik a hatóságoktól, hogy autóbuszokkal vigyék őket Szabadkára.

A horvát sajtóban olyan információ jelent meg, hogy a szerb hatóságok Horvátország irányába terelik a gyaloglókat. A horvát Nova TV beszámolója szerint a szerb menekültügyi főbiztosság képviselői azt mondták a bevándorlóknak, hogy inkább a horvát, mint a magyar határ felé vonuljanak, mert a magyar határ teljesen le van zárva. Vladimir Cucic szerb menekültügyi főbiztos azonban azt közölte, hogy a szerb-horvát határ közelében lévő principovaci befogadóközpontba akarták irányítani őket, hogy ne a hidegben és az esőben töltsék az éjszakát.

Mintegy 300 fiatal férfi kedd délelőtt indult el a belgrádi autóbusz-pályaudvarról, olyan papírlapokat lengetve, amelyre a magyar határ megnyitását követelő szöveget írtak.

A Blic szerint a határ felé gyalog elinduló csoport tagjai szinte kivétel nélkül Afganisztánból, Pakisztánból vagy Irakból érkeztek. A lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a szerb-magyar határhoz terveznek vonulni, és egészen addig ott akarnak maradni, amíg a magyar határ meg nem nyílik előttük.

Szerbiában 6-7 ezer bevándorló tartózkodik – közölte Nenad Ivanisevic szociálisügyi államtitkár kedden. Nyugat-Európába szeretnének jutni, többször is elmondták, nem akarnak Szerbiában maradni, ám a magyar határon nem tudnak átjutni. A magyar hatóságok naponta 30 ember menedékkérelmét veszik át.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@nezelodo: Normális országban egy ilyen kormányzati befolyásolás elképzelhetetlen lenne, mert előbb mondatnák le a kormányt, mielőtt kettőt pislantanánk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@quadrocopter: Mondtam! Ebből mi csak jól tudunk kijönni! Ti sehogy! :-)))))))))))))
Bringás
Ja és van egy jó kifejezés, amit nem tudok lefordítani: Open Fire!
quadrocopter
@Bringás: Merj nagyokat álmodni, a törvénysértések qrmánya sehol nem húzta sokáig, különösen úgy nem, ha elzárták a külföldi támogatásokat! Márpedig meleg ez a téma mostanában, nem véletlenül.
Bringás
@quadrocopter: Bizony, mi nyerünk mindig! Hol vannak a szavazóitok?
quadrocopter
@Bringás: A "mindig" erős túlzás volt, hol van a Budai-Mélynövésű Gyula 1242 "sáros szoci-ügye?" melyek csak addig voltak sáros ügyek, amíg el nem jöttek a választások. Aztán a hivatali elfogult egédlet, amely azonkívül, hogy bűncselekmény, még aljas is ( NVI/NVB) A sorozatos hazugságok, már vezéri szinten is és amiket korábban jeleztem, töltik a poharat. Egy dolog hiányzik a maffia elkergetéséhez, az összefogás egysége és csomagolhattok, ki külföldre, ki a Kozma utcai "szeretetotthonba". Mert hajlamosak vagytok elfelejteni, hogy a választók 27 %-a szavazott a hordára, 34 % nem a hordára szavazott, de szétszórta a szavazását és 39 % nem szavazott. Nos, itt kell változtatni és fogkefe meg 3 napi hidegkaja és az illiberális elmeroggyant őrület mehet Horthy mellé a szeméttelepre!
Úgy hirlik a nyugdíjasok szervezkednek, látva a mérhetelen és pofátlan luxust, meg a 0.9 %-os aljasságot. Márpedig ha bekeményítenek, akkor futósra vehetitek. A rezsirizsa sem dobott akkorát a megtakarításokon számukra és erre ennyi idő kellett, hogy észrevegyék.
Szóval egyáltalán nem vagytok bebiztosítva a további gennyeskedésre 2018 után.
Warlord
@Bringás: Tisztelt bringás! Ma jelentkezett nálam valaki, aki nem a pénzért adott rólad információt, hanem hozzárakott a felkínált összeghez 20.000 ft--ot hogy tegyem közzé. Így tehát már 70.000 ft megy a gyermekkórháznak. Amit természetesen aznap dokumentálok, amikor letépem a szádat, egy nappal az előtt, mielőtt nyilvánosságra hozom az adataidat.
Hogy felismerd kiről van szó: ott volt, amikor a hűtőmágnest fel akartad rögzíteni a gipszkartonra.
Továbbá igazolja arccal és címmel, mint én, a következőket:

Soha nem voltál páncélos tiszt. Nincs értelme szarakodni. A címemet tudod. Bármikor jöhetsz. Ha ember vagy, és úgy érzed hogy nincs igazad, rakd ki te is a címedet mint én. Nem a lavegőbe beszélek. Vagy a címed, vagy gyere. Mert te nem tudod hogy én ki vagyok. Ha nem teszed, megteszem én, igazolva a bűnlajstromodat komcsi geci

Te mit gusztustalankodsz itt, hazug tetü? Sorolom: gyáva vagy, mert mert nem mersz eljönni, pedig tudod a címem. Hazug vagy, mert azt mondtad a páncélosoknál tiszt voltál. Soha nem voltál. Ellenben munkásőr és III/III-as igen. Kölcsönkapott pénzt nem adtál vissza. Nőt öngyilkosságba kergettél. Beteg embereken röhögsz. Legközelebb az elérhetőségeidet is felrakom. Te ocsmány, önálló gondolatoktól mentes féreg. Takarodj vissza a csuti zsírdisznó valagába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.