Navracsics Tibor fideszes uniós biztos a vasárnapi népszavazás kapcsán büszkén nyilatkozott a PestiSrácoknak. Azt mondta, hogy nemcsak elment az Európa-ellenes népszavazásra, de még nemmel is szavazott. Ezt uniós biztosként nem tehette volna meg, mert a szabályok szigorúan tiltják. Ezért a mai napon Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordultunk, hogy indítson vizsgálatot a fideszes politikus ellen – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

 A folytatásban azt írják: a Bizottság magatartási kódexe szerint ugyanis Navracsicsnak is minden esetben meg kell védenie az uniós döntéseket, illetve minden esetben a közös európai érdeket kell képviselnie. A szabályok szerint a

“biztosoknak minden pártérdeken felül meg kell védeniük a Bizottság döntéseit, illetve nem tehetnek olyan megjegyzést, amely kétségbe vonja a Bizottság döntéseit”.

A DK szerint Navracsics mindkét szabályt megszegte. Azzal, hogy nemmel szavazott szembement a Bizottság döntésével és azzal, hogy ezzel is eldicsekedett, megsértette az ilyen nyilatkozatra vonatkozó tilalmat. Ez az állásába is kerülhet.

Navracsics világossá tette, hogy esküjét megszegve nem Európát, hanem továbbra is Orbán Viktort szolgálja. Ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor Junckernek kezdeményeznie kell Navracsics állásából való felmentését. Soha nem fordult még elő az a szégyen, hogy egy hivatalban lévő uniós biztost hazazavarnak Brüsszelből. De úgy tűnik, hogy a Fidesz ebben is jobban teljesít – zárul az ellenzéki párt közleménye.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
5 éve írták róla :"...Navracsics valaha gondolkodó lény volt. Sőt, rá is játszott az emberarcú fideszes szerepére. Az elemzők pedig, akik korábban kollégái voltak, vagy diákjai, esetleg tagtársai valamilyen gittegyletben, mértéktartó, intelligens kultúremberként ábrázolták őt, és csak azt nem voltak hajlandóak észrevenni, ami orruk előtt zajlott, hogy Orbán nagyúr már akkor harci droidot faragott belőle, mikor beküldte méltó társával, Semjén Zsolttal tartani a frontot a vörös veszedelemmel szemben, amíg ő a büfében múlatta az időt, vagy dekázgatott a frakcióirodán. Az elemzői belterj így fedte el a valódi képet, melyet mindenki láthatott, ha bekapcsolta a tévét: Navracsics kellék nem visszafogottan érvel, hanem fröcsög, s mondanivalója tartalmilag semmiben nem különbözik Szijjártó Péterétől.

Navracsics négy kemény év alatt bizonyította alkalmasságát, teljesítette az elvárt szintet, amelyet jó fideszes hűbéri szokás szerint a felcsúti magánrezidencián ellenőriznek. Kiváló alapanyagból tökéletes végeredmény született.

Karaktere nincs. Véleménye nincs. Súlya nincs. Becsülete nincs.

Jutalmul kinevezték lábtörlőnek..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@peno: Pontosan. Xarba is lenne szépséges hazánk miniszterelnökének nevezett maffia főnök, ha az EU nem küldene további lopnivalót.
Köb Jani
Navracsics csak annyiban veszi komolyan az EU-t min amennyiben Az EU veszi komolyan Magyarországot, a semennyit ne emeljük, már valamire. Vége van már a hatalmi akarat egyhangúságának, ehhez kell bátorság és saját népének szolgálata. Az más, hogy a szolgalelkek ezt a népszolgálatot nem ismerik, ez viszont tükrözi beágyazottságukat a nagyhatalmi akarat szolgálatát a saját népük akarata ellen. Az esküt meg jó meggondolásból azok ne is említsék akik pont az esküjüket szegték meg,semmissé téve azt, akik az ország vezetésére tett esküjüket a nép levadászására használták fel. kiszolgáltatva a népet a
Qqberci
@peno: "Megrémültek,hogy az Eu. elfordítja fényességes orcáját szépséges hazánkról. "

Ezt magyarul úgy mondják, hogy ugrik a lóvé...
peno
@soljanka: @soljanka: ...ez komoly hogy elhiszitek az Eu. nem tudja hova megy a pénz vagyis ahogy Ti mondjátok ellopják
peno
@Qqberci: ezek szerint nem lehet önálló véleményed mert ugrik a pénz.Vagyis ha azt mondják sz...tok akkor azt kell csinálni mert az Eu. azt mondta,Naaaaa neee mááááá.
keresztapa
@Köb Jani: Ilyen világos egyértelmű megfogalmazást minden nyelven mindenkinek érteni lehet, akinél az értelem szikrája fellelhető, akinél értelem meg nincs, az meg elhanyagolható személy, mint az EU rabszolgák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.