A szociáldemokrata SPD helyi képviselői kikeltek az ellen, hogy Orbán Viktor a bajor tartományi gyűlés müncheni épületébe látogasson az ottani magyar főkonzulátus '56-os megemlékezésére.

A HVG a Bayerischer Rundfunk bajor közcsatornára hivatkozva azt írja, Markus Rinderschpacher, az SPD frakcióvezetője szerint nem kellene helyet biztosítaniuk nacionalista és antidemokratikus csoportoknak.

Szerinte a látogatással

Orbán megsérti a bajor parlament méltóságát.

Az SPD mellé beállt a szélsőbaloldali Die Linke is, és keményen ostorozták Horst Seehofer (CSU) bajor miniszterelnököt is.

Orbán Viktor a müncheni magyar főkonzulátus 1956-os megemlékezésére érkezett a városba, ahol arról is beszélt, hogy a bajor-magyar barátság különleges, egyedülálló Európában.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Warlord
@Bringás: Mivan, nem vitt magával a valagában a csuti csícigánygeci a kezelésre? Kis komcsi gyilkos, takarodj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Lassan már mindenhonnan kiutálják! Bár kapna epeömlést!
silber13
@spu00: A vezír és hordája gondoskodik róla, hogy vajmi kevés " píz " maradjon a ládafiában!:-)))
nemfideszes
@spu00: Államadósság:
2002 április: 9600 milliárd
2010 április: 19212 milliárd (tehát nem 15.000 milliárd)
2016 június: 25290 milliárd (világválság nélkül, több ezer milliárdos megszorításokkal,lásd Matolcsy csomagok, 3000 milliárd MANYUP pénz lenyúlásával, EU-s pénzekkel kitömve, orosz és kínai hitelek nélkül)
GDP alakulása átlagosan:
Szocik alatt: 2.23%/év
fityesz alatt: 1.86%/év
Versenyképesség:
2010: 42. hely
2016: 69. hely 28 EU-s országból 25. hely
Valuta tartalék
2010 április: 36 milliárd euró
2016 július: 24,5 milliárd euró
Árfolyam
2010 április: 1CHF=183,95 Ft
2016 aktuális árfolyam: 1CHF=281,45 Ft
Élve születések száma átlag:
szocik alatt: 97.145/év
fityesz altt: 90.092/év (azaz átlag 7 ezerrel kevesebben, ami szintén sok mindent elárul)
és akkor nem beszéltünk az egészségügy és az oktatás állapotáról, az egyre nagyobb mértékben növekvő szegénységről és elvándorlásról.

A szocik első ciklusában (2007-ig) még 1 fillér EU-s pénzt sem kaptunk, viszont a második ciklusukban sikerült kifogniuk egy egész világot megrengető válságot, amiről a fidióták előszeretettel megfeledkeznek. Ennek ellenére a válságot megelőzően olyan GDP eredményeket produkált az ország, amit az EU-s pénzekkel kitömött csuti kormányának egyszer sem sikerült! A szocik több ezer milliárdos megszorítás és a MANYUP pénzek lenyúlása helyett hitelt vettek fel, melynek nagy részével az MNB valutatartalékát növelték ezzel stabilizálva a gazdaságot és megakadályozva a forint gyengülést lásd fent. A hitel kisebbik részét már a csuti hívta le és költötte el azóta is veszteséget termelő MOL részvényekre. Csutiék IMF hitelek felvétele helyett, elvették az emberek MANYUP pénzét, és nyakunkba varrtak 3000 milliárdnyi "nem megszorítást". Ezen túlmenően több mint 20 milliárd euró értékben bocsátottak ki deviza alapú államkötvényt, igen magas (pl. 5.1%-os) kamattal. Márpedig ez is hitel, mert ugyan úgy vissza kell majd fizetni, mint a letelepedési kötvényekért kapott milliárdokat!!!
nemfideszes
@spu00: Szóval, a fentieket figyelembe véve MILYEN EREDMÉNYEKET IS ÉRT EL A CSÜNGŐHASÚ?!
spu00
@nemfideszes: Nem tudom, honnan veszi, s milyen állapotokról mesél a számaival.
2002-s államadósság 8.300 milliárd volt , a GDP 53,2%-a
2010-s 23.900 milliárd, a GDP 83%-a.
Tudja, ha Ön is előhozza az idétlen módon bevezetett MANYUP témát, akkor Önnel nem lehet normális módon vitatkozni, mivel fogalma sincs a történésekről, s azok indítékairól , hatásáról.
Valószínű, hogy olyanoktól kapott tájékoztatást, akik abban érdekeltek, hogy jól össze zavarják, s mantrázza az általuk mondottakat.
Csak pár dolgot említtek.Az MNB kiváltotta a deviza hitelesek követelését, 2.300 milliárd növekedési hitelt biztosított a kkv-k részére,a deviza hitel állományt 34%-ra csökkentette, s így a 24 milliárdos tartalék is több, mint ami M.o-nak kötelezően kell tartania.
Mit gondol miért javultak az ország megítélési mutatói?
M.o 2008 szeptemberében dobta be a törölközőt, a válság 2008 decemberében tört ki, s ebben nem volt érdekelt. A magyar bankokat nem érintette, az ország önmagát tette tönkre.
A fentiek alapján gondolja át írását, s utána beszélgessünk.
spu00
@silber13: Van ott pénz ne féljen, jobban áll az ország, mint gondolná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.