A külföldi tulajdonú cégek és befektetések teljes biztonságban vannak hazánkban, Magyarország nagyon befektetésbarát és nyitott ország – jelentette ki a londoni látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán a CNBC amerikai tévéadónak adott és élőben sugárzott interjújában.

 Szijjártó Pétert az egyik műsorvezető kérdezte arról, hogy szerinte a külföldi befektetőknek

mit kellene gondolniuk a magyarországi környezetről, ha ő barátságos, diplomataarccal érkezett a velük Londonba megszervezett találkozóra, de közben a budapesti kormány egy ideje protekcionista gazdaságpolitikát folytat,

intézkedései arra irányulnak, hogy kiszoruljon sok külföldi cég – főleg bankok – az országból.

A külügyminiszter kifejtette: ha azt nézzük, hogy mekkora a közvetlen befektetések aránya a bruttó hazai termékhez képest (GDP), ez Magyarországon a legmagasabb Közép-Európában. Ha azt nézzük, hogy mekkora az export aránya a GDP-hez képest, az majdnem száz százalék. "Amennyire tudom, a brit cégek nagyon elégedettek a magyarországi feltételekkel, és közülük több – például a British Telecom vagy a British Petroleum – beruházást tervez az országban. A Tesco és a Vodafone folyamatosan befektet, és stratégiai megállapodása van a magyar államnak a GlaxoSmithKline Beechammel" – jelentette ki Szijjártó Péter.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Persze! a cigánykirály mindenkinek megígérte, hogy nem kell a magyarnak magas bért fizetni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Persze! a cigánykirály mindenkinek megígérte, hogy nem kell a magyarnak magas bért fizetni.
RonaGyuri
Szájjártató és a diplomácia??? Ne már, még ha csak a pofájáról is lenne szó! =))
lusta
Szíjj Ártó Panama Pubi közben elfelejtette megemlíteni, hogy a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk egyes intézkedései pont olyan cégek ellen irányul, mint a Tesco és erről idehaza nyíltan beszélnek is. Azt hiszik, hogy minderről odakint senki semmit sem tud. Egyszerűen hülyére veszik a kinti tárgyaló partnereket.
human
Az is nyitott és befektetés barát, aki pénzért tárja szét a lábát.
bundi
"A külföldi tulajdonú cégek és befektetések teljes biztonságban vannak hazánkban, Magyarország nagyon befektetésbarát és nyitott ország "
mint a manyup megtakarítások...aprópopó...azok hol is vannak most?...magánszámlán?...de kién is?...
quadrocopter
A horda rárontott a multikra, majd vagy kiüldözte, vagy megsarcolta, most meg ez a dilis az ellenkezőjét állítja annak, mint amit látnak és tudnak! Hazugságok özöne nélkül, egyszerűen nem tudnak létezni!
Lepényleső
A vezetőség meg profit orientált,ahol profitot szimatolnak lecsapnak rá a törvény erejével,hogy
hazavigyék egyikük helikopterével?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.