Megkezdődik hétfő reggel az észak-franciaországi Calais-ban spontán módon kialakult, de mostanig megtűrt migránstábor hatósági felszámolása, a telepről a több ezer Nagy-Britanniába átjutni vágyó embert franciaországi befogadó központokba szállítják át.

A francia szocialista kormány hetek óta ígéri a dzsungelnek is nevezett hatalmas bádogváros megszüntetését a határvárosban, ami a jövő évi francia elnökválasztás közeledtével diplomáciai feszültséget okozott Párizs és London között.

A francia hatóságok már vasárnap délután megkezdték a migránsok több nyelvű részletes tájékoztatását a másnap kezdődő és legalább egy hétig tartó kiürítés menetrendjéről.

A hivatalos becslések szerint jelenleg mintegy 6400, elsősorban szudáni, eritreai és afgán állampolgár tartózkodik a táborban. Kisebb csoportokat már elhelyeztek az ország távolabbi befogadó központjaiban, ahol az emberek benyújthatták a menedékkérelmüket. A felszámolás hírére az elmúlt hetekben legalább kétezer ember magától elhagyta a "dzsungelt".

Hétfőtől 145 busszal szállítják át a még táborban tartózkodó menedékkérőket az ország különböző pontjain kialakított 287 átmeneti befogadó központba. A buszok negyedóránként indulnak majd reggel 8 órától és már az első nap 2400 embernek el kell hagynia a telepet.

A prefektúra egy háromezer négyzetméter alapterületű hangárt bérelt ki a "dzsungeltől" 300 méterre, ahol a migránsoknak hétfő reggel négy csoportban kell felsorakozniuk. A családok, az egyedülálló férfiak és a kísérő nélküli kiskorúak mellett a sérülékenynek számító emberek, azaz idősek, betegek külön csoportba kerülnek. A menekültügyi hivatal munkatársai mindenkivel elbeszélgetnek és mindenkinek felajánlanak két régiót, amelyek közül úti célt választhatnak az emberek.

Ezt követően a hatóságok a kiválasztott helynek megfelelő színű karpereccel látják el a menedékkérőnek, akiknek a karperec színének megfelelő fűtött sátorban kell várakozniuk. Amint a sátor megtelt, azaz ötven ember összegyűlt, a sátor előtt várakozó busz azonnal elindul a megfelelő célpontra. A buszokat két hatósági ember kíséri, a rövid megállások alatt rendőrök biztosítják majd a rendet és akadályozzák meg az emberek elszökését.

A helyszínen szolgálatot teljesítő kétezer rendőr és csendőr mellé hétfőre további 1250 embert rendeltek ki a hatóságok a rendfenntartás biztosítására.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Hogy is tetszenek megszüntetni egy tábort ? Úgy mint az Olasz határnál tették ? Dózer aranka ? Illetve mehetnek a menekültek a tengerbe ? Mivel ott azt tették ! ENSZ ide - avagy oda.

Térjünk is vissza a nagy egójukra és a Charlie Hebdo-ra, kóstolgatásukra, illetve a schengeni egyezményre, annak betartására, betartatására és a jogsértő - azt be nem tartók felelősségre vonására.
Szentjeim síkítoztak azért, hogy a kerítés, meg az emberi jogok...Volt 1-2 incidens ezen illegálisan betipegők részéről, mely olyan vér-áldozatokkal járt, melyek ottani lakosok, mondhatni adófizetők, tehát az Ő befizetéseikből tartják fenn, azt a rendszert, mely meg kéne, hogy védje Őket. Képes rá ? Beláthatóan nem az.
Volt népszavazási kezdeményezés a megszüntetésről, amit lesöpörtek. Most pedig megoldják okosban.
Akkor jön a csizmás és bevágja, döntés előtt az EU. Vagy bevállalják a csoda gazdasági ráfizetést és a bevállaljuk - a befogadást típusú esszét az Olasz Gazdasági Minisztertől, avagy a Magyarok általi elutasítás, válasszanak.
Mi tagadás, én azon a párton vagyok, hogy nem kell mindenkit 'ideszállítani', ellátni, lakást - ellátást - munkát biztosítani, mert állítólagosan menekült. Én is menekülni szoktam az asszony elöl, mégsem fogad be senki, illetve megdolgoztam azért, amim van.
Tehát nem kihorgászni kellene és megmenteni a kifogottakat, hanem megmentés után szépen visszaszállítani a kiindulási helyre és a szállító csónakot megsemmisíteni. A kapitányt pedig embercsempészet vádjával elítélni!
Kevesebben lennének itt és nem lenne költség generálás sem, a minyiszter részéről!

Kiutasítanak és hozzánk visszaszállítanak x-tízezer menekültet, mivel nálunk léptek be az EU.-ba. :) Felmerül a kérdés, hozzánk repcsivel hozták Őket ? Nem, a Görög EU.-s tagállamból tipegtek el idáig.
Tehát a Görögök akkor miért nem fogadják be, ha már ott - onnan jött, ezen halom, akik jöttek - de minek ? Hol is volt az első, biztonságot - menedéket biztosító állam ? Hát az pedig nem az EU.-ban, az fix -...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.