Európának legalább öt-hat nagy kihívással kell szembenéznie – vélekedett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kanadai CBC televíziónak adott interjújában.

Szijjártó Péter ilyen komoly, történelmi kihívásnak nevezte például a migrációt, a terror elharapózását, az ukrajnai háborút, az energiabiztonsági kérdéseket vagy a Brexitet. "Ezek közül egyszerre már egy is elég lenne" – fogalmazott a miniszter. A Kanadával folytatott szabadkereskedelmi tárgyalások kudarca kapcsán hozzátette: "a legnagyobb veszély, ha Európa bezárkózik".

Az Európát érintő nagy kihívásokat feszegetve a kanadai riporter kitért Magyarország migránsokkal kapcsolatos álláspontjára is. "Az Önök politikája nem látszik a legbarátságosabbnak" – fogalmazott a tévés.

Szijjártó Péter leszögezte: "nagy különbség van a bevándorlás és az illegális migráció között, s ezt valószínűleg nem pontosan ugyanúgy értelmezik az óceán két partján." Majd kifejtette, hogy tavaly másfélmillió migráns érkezett Európába, s Magyarországnak 450 ezer migráns gondjával kellett megbirkóznia. "Ők lényegében határsértéssel léptek be az országba, többségük agresszívan viselkedett, visszautasított minden együttműködést a helyi hatóságokkal, és aztán elhagyta az országot Németország, Ausztria és Svédország felé" – mondta Szijjártó Péter.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
www.snappytv.com/tc/3085996/1726366
Biztos szuper műsor lehetett. Olyan globális jelentőségű, hogy a magyaron kívül csak a román sajtó írt róla, az is az MTI alapján.
Bringás
A migráns probléma és a liberális métely! Csak kettőt soroltam, de ez mindent megoldana!
kulabombaafityiszre
@Bringás: Ilyen elmeroggyant vezető kell neked,mert megérdemled,binyiglis.
Ő lenne a magyar nép nagy vezetője.Egy dilinyós.Olyan konzervativ illiberális lökötteknek való.
www.youtube.com/watch?v=s02KUzJCOAs&feature=youtu.be

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.