Egy szerdai felmérés szerint Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje óriási arányban vezet a fiatal nemzedékek körében.

A Harvard Egyetem szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása azt mutatja, hogy Clinton 49:28 arányban vezet Donald Trump republikánus elnökjelölt előtt. Igaz, más felmérésekben nem ilyen nagy a demokrata párti elnökjelölt támogatottsága a 18-29 évesek körében.

Hillary Clintonnak sokáig gondja volt azzal, hogyan "hódítsa meg" a fiatalokat, akik az előválasztások során elsöprő többségükben pártbeli vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort támogatták. Az áttörést azonban elemzők sikeresnek értékelik, bár a napokban olyan felmérések is napvilágot láttak, miszerint a fiatal korosztályok körében Clinton támogatottsága ugyan nagyobb, mint Trumpé, ám ennek ellenére az ifjak jó része ódzkodik attól, hogy elmenjen szavazni.

A Harvard felmérése arról is tanúskodik, hogy mit gondolnak a fiatalok általában a hazájuk helyzetéről. 51 százalékukat nagyon aggasztja a jövő, sőt "fél" a jövőtől, s a megkérdezetteknek csak 14 százaléka gondolja úgy, hogy az ország jó irányban halad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.