Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy feltételezett követője, a támadót őrizetbe vették, a rendőrök nem sebesültek meg – jelentette hétfőn hírportálján az N24 hírtelevízió.

 Az egykori NDK-ban született, muzulmán vallású 53 éves nő vasárnap reggel az "Allahu akbar" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallatva, szőnyegvágó késsel rontott rá mühlheimi otthonában a rendőrökre, akiket azért riasztottak a helyszínre, mert az ötödik emeleti lakásból különböző berendezési tárgyakat, köztük lámpákat, könyveket dobált az utcára.

Nem engedte be a rendőröket, akik ezért betörték az ajtót és behatoltak a lakásba. Az elfátyolozott nő ekkor rontott rájuk. A rendőrök paprikaspray-vel válaszoltak a késes támadásra és kilátásba helyezték lőfegyverük használatát – tájékoztatott az esseni rendőrség szóvivője. Az intézkedés közben a támadó könnyebben megsebesült. Egy pszichiátriai intézetbe szállították.

A lakásban talált zászlók arra utalnak, hogy a támadó az IÁ követője. Ügyében a Hessen tartományi rendőrség államvédelmi osztálya kezdett nyomozást. Korábban is volt dolga a rendőrséggel "iszlamista motivációjú bűncselekmények" miatt, ezekről egyelőre nem ismertek részletek. Azt sem tudni, hogy miért dobált tárgyakat lakása ablakán keresztül az utcára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.