Hillary Clinton, az amerikai elnökválasztáson alulmaradt jelölt együttműködést ígért a győztes Donald Trumpnak, és fontosnak mondta, hogy az Egyesült Államok befogadó és nagylelkű ország legyen.

Pódiumra lépve percekig nem jutott szóhoz: könnyezve és sírva ugyan, de hosszú percekig tapsoltak hívei, a volt elnökjelölt nem győzte köszönni a támogatásukat. Majd rövid, de érzelmekkel telített beszédet mondott.

Elmondta, hogy felajánlotta támogatását republikánus riválisának, Donald Trump megválasztott elnöknek, s reméli, hogy Trump sikeres elnöke lesz valamennyi amerikainak.

Ez nem az az eredmény, amelyre számítottunk, sajnálom, és fájdalmas, de a mi kampányunk nem egyetlen emberről, nem is egyetlen választásról szólt, hanem arról, hogy erős, befogadó és nagylelkű országot építsünk.

Kitért rá, hogy az amerikai demokrácia sajátja, hogy a hatalomátadás békés és zökkenőmentes, és fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a törvényességet, az egyenlő jogokat és a vallásgyakorlás szabadságát tiszteletben kell tartani. "A mi állampolgári felelősségünk, hogy folytassuk a tisztességesebb Amerika felépítését" – fogalmazott.

S miután kifejezte háláját és köszönetét Barack Obama jelenlegi elnöknek és feleségének, még arra is volt gondja, hogy biztassa nőtársait. Megjegyezte: nagyon büszke rá, hogy az "élharcosuk lehetett".

A CNN és az MSNBC hírtelevíziók kommentátorai egyébként nem mulasztották el megjegyezni, hogy Hillary Clinton lila reverzes, sötétszürke kosztümben volt, a gyász színeit öltötte, mint ahogyan férje, Bill Cinton volt elnök is lila nyakkendőt viselt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@Szókrakész: "A2016-os elnökválasztáson országosan végül Hillary Clinton demokrata párti jelölt kapta a több szavazatot, 59,6 milliót Donald Trump 59,4 milliójával szemben."

Akkor szoros meccs volt?!

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/10/trump_gyozelme_nem_a_vilagvege_es_legalabb_segit_felebredni/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Kutyuska: egy politikus nem lehet olyan balfasz, hogy felakadjon némi kampányheccelődésen, különbenis jó haverok klingonékkal. Messze fogalmad nincs mit jelent a gerinctelenség.

Erre a hülyeségre amit Te elvárnál nincs vevő, az élő példa Gyurcsány Ferenc a tisztesség példaképe. Mit kapott a tisztességéért? Na látod.
Szókrakész
"Hillary Clinton együttműködést ajánlott Donald Trumpnak"

Tehát vádalkut kötne, csak hogy mentse a bőrét?!?!?!
Kutyuska
@Peller Anikó: Lehet, hogy hülyeség az elvárásom, de számomra elképzelhetetlen, hogy együttműködést ajánljak fel egy olyan embernek, akit pár órával előtte még börtönbe akartam küldeni. Többek között ezért nem vagyok politikus.
Peller Anikó
@Kutyuska: úgy van. A politikusok meg hát ilyenek, de ez nem is baj, ez a dolguk. Megállapodásokat kötni tetszik, nem tetszik, összefogás minden lehetséges elképzeléssel, mert kormányozni demokratikusan csak így lehet. Nálunk ez nem megy, a nyafogó politikusok nem fognak össze senkivel, mindegyik saját maga szeretne diktálni. Ezért ülhet a nyakunkon a gazda.

Egy diktátornak nem kell összefognia senkivel, mert ő egyedül megmondja mit szeressen a többi.
krumpli
Hitleri Klingonné BENYALLLL BESZARÁSSS !!! SZOPTOK LIBSIK !!!
És még csak most jön EURÓPA !!!
krumpli
@Peller Anikó: A Kakas és a tyúkól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.