Miután a Facebook lényegében elnyelte az internetet, és a világ legfontosabb információs platformjává vált, már nem műszaki részletkérdés, hanem globális kihívás, hogyan működik a hírfolyam. Pocsékul. – írja a nuus.hu.

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, rosszabb esetben rokona, aki elárasztja a Facebook-falát „Megvan a rák ellenszere, de a gyógyszeripar eltitkolja” vagy „A választás csak színjáték, a háttérhatalom dönt” jellegő posztokkal? Na, most nem róluk lesz szó, hanem a Facebookról, ami ezt megengedi.

Az amerikai elnökválasztás miatt merült fel – az ilyenkor szükségszerűen megkezdődő bűnbakkeresésben előkelő helyen áll Mark Zuckerberg és csapata, akik bizonyos értelmezés szerint Donald Trump győzelmének fő felelősei –, de a nélkül is tudjuk, hogy a Facebook algoritmusa rossz, sőt, ártalmas.

Mint a cikkben írják, nem az a baj, hogy a Facebook egy algoritmus segítségével kínál nekünk tartalmakat, hanem azt, hogy hogyan teszi mindezt. A Facebook nem a saját tartalmai közül válogat, hanem eldönti, hogy mások posztjaiból mit szeretnénk látni, és ezt is nagyon rosszul csinálja.

Hogy mi a baj az egésszel? A nuus.hu cikkéből kiderül.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Ki a hibás Trump győzelméért? Naná, hogy a Facebook!"

Nem!!!
Maguk az emberek, hogy ekkora baromságot használnak.
Kiplakátolva önmagukat, családjukat, minden személyes adataikat!!!
A pofakönyv pont azért lett létrehozva, hogy a háttérhatalom mindent megtudjon az egyes személyekről és a begyűjtött adatok alapján egy profil állítsanak fel róla.

Az emberek olyan értelmi szintre süllyedtek, mint a döngölt föld.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.