Az alkotmánymódosítási javaslat magyar parlamenti elutasításáról közölt tudósítást a Le Monde.

A francia lap szerint "Orbán Viktor számára a vereség súlyos", miután 2010-es újraválasztása óta a miniszterelnök minden eddigi vitatott reformját támogatta a parlament. A tudósító, Blaise Gauquelin emlékeztetett arra, hogy több mint hatszáz törvényt és egy új alkotmányt, valamint hat módosítást is sikerült jóváhagyatnia Orbánnak a parlamenttel.

"Jóllehet a parlamenti többség számított az eredményre, és napok óta készült rá, ez a felesleges akció a kormányfő politikai ügyességének hiányát jelzi, hogy nem tudta megszerezni két ellenzéki képviselő támogatását a Jobbik frakciójából vagy máshonnan. Már csak azért is, mert egy hónappal a kvótanépszavazás kudarca után történt, és mert Orbán személyesen kötelezte el magát az alkotmánymódosításra, amely a Brüsszellel folytatott csatájának megerősítését szolgálta volna – írta a francia lap.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,a kormányfő politikai ügyességének hiányát jelzi"
Sosem volt ügyes. Amit elért, azt a gátlástalanságával bosszúszomjával és arroganciájával érte el. Na, mondjuk abban ügyes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ja de annyira idióta, hogy keveri a + a - -al!!!
Desischado
orbán és a vereség? Ez mindenből sikert csinál, és a birkák simán be is veszik.
Aki Én
@keresztapa: Nem pontosan értem mit akarsz ezzel mondani.
Ezen az alapon bármelyik bűnöző vagy terrorista tehetséges, mert amit csinál azt jól csinálja. orbán nem kormányoz, hanem csal. Na azt jól csinálja. Nézd meg milyen emberekkel veszi körül magát. Ha a dolgát nézzük, nem jól teszi. Ha azt nézzük amit tesz, vagyis hogy megtéveszt, hazudik, félreinformál, féligazságokat hadovál, magukra ír törvényeket, nem közérdekű, inkorrekt..., na abban nagyon jó. Ha tehetséges lenne valamiben, akkor a versenyszférában bizonyított volna. Úgy könnyű, hogy az emberi illetve társadalmi ostobaságot kihasználva egyszerűen magának ad mindent. Ez nem tehetség, ez bűncselekmény, hazaárulás.
keresztapa
@Aki Én: Teljes egyetértéssel vagyok a felsoroltakat ő előre látta és törvényesítette azt amit mi lopásnak gátlástalannak vélünk, annak tudunk be!
kukac50
Gátlástalan pofátlan, de sok barom meg képtelen szólni Neki a Fideszbe,hogy nem jól gondolkodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.