Kubáról sok mindenkinek eszébe jut valami. Az idősebbeknek a megbonthatatlan narancshéj, és az ezt hazánkba hozó testvérbarátság. Másoknak a szivar. S igen, akár Fidel Castro is. Aki életének 90. évében meghalt. Valószínűleg elég nagy politikai űrt hagyva maga után. Még akkor is, ha még időben elkezdte bebiztosítani, hogy a hatalom a testvérére szálljon. Az, hogy ebben az űrben kinek mit fog visszhangzani a múlt, valószínűleg eltérő lesz. De még emlékszem, amikor ifjabb éveimben olyan figyelmeztetéseket olvastam, hogy Kubában nagyobb bajok lesznek, ha Fidel Castro eltávozik. Most, az MTI egyik tudósítása szerint egy szakértő arra figyelmeztet: a népszerűsége nőhet is a halála után. Ami különben érthető. Kubában, a hírek szerint, elég hosszan volt egy viszonylag konszolidált diktatúra. Ráadásul, az amerikai politikának köszönhetően, ez a konszolidáció úgy mehetett végbe, hogy a szocializmus nyugati bástyájaként, és egy szép nagy ellenségképpel a háttérben vezethette az idősebb...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@anka: Minkinek más. :-)
Olykor a kubai vendégmunkáslányok :-)
sokanvagyunk
Vajon miért egy emberre - még ha első számúnak titulálják is - vetítünk rá minden jót vagy rosszat? Mindenhez egy garnitúra (ha hosszúra nyúlik élete több garnitúra) szükségeltetik, és azok - nem kevesen - sokszor túllihegve vezérüket kiszolgálják, működtetik és nagyban befolyásolják a történéseket. Ja, és rendszerfüggetlenül ők azok akik gazdagodnak, az eszme eltorzulva ugyan, a vezéré.
GeoCravker
@sokanvagyunk: Azt hiszem, hogy minél inkább egyszemélyi a vezetés, annál inkább működik a vetítés. Annyiban joggal, hogy az egyszemélyi vezetés jóváhagyása nélkül sem jó, sem rossz nem zajlik a vezetés szintjén. Még a túllihegőknek is szükségük van egy buksisimogatásra ahhoz, hogy úgy érezzék: negéri túllihegni a vezér gondolatait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.