A Kolumbiában lezuhant utasszállító gép pilótája nem közölte időben a légi irányítással, hogy kifogyóban van a szűkösen mért üzemanya – olvasható az Indexen.

Attól tarthatott a pilóta, hogy emiatt bajba kerül ő és légitársasága, a Lamia is – nyilatkozta Alfredo Bocanegra, a kolumbiai polgári légiközlekedési igazgatóság vezetője.

A pilóta, Miguel Quiroga és a légi irányítás egyik diszpécsernője között zajló beszélgetésnek a hangfelvétele szerint Quiroga csak néhány perccel azt követően jelezte az üzemanyag kifogyását és az áramellátó rendszer leállását, hogy első ízben engedélyt kért egy "elsőbbségi leszállás megkezdésére.

A pilóta néhány perccel a gép lezuhanása előt tmondta azt, hogy: a Lamia 2933-on teljes az üzemzavar, az áramellátás teljesen leállt, és nincs üzemanyag.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...egy repülőből csak úgy útközben nem fogy ki az üzemanyag...
Yoda69
@Csizmás Kond: Sajnos literre kiszamoljak hogy mennyi uzemanyagra van szukseg az adott uthoz, es csak annyit visz magaval, plusz nemi tartalek. Igy csokkentik a fogyasztasi koltseget, hogy nem visz a gep tobb tonna felesleges anyagot.
Igy elofordulhat hogy kifogy, mint tortent jen esetben is. Pilota hibazott, de a ceg is amelyik szuken szabta neki az uzemanyagot.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...szerintem eladták..mert a repülő ha nem tér le az útról nincs ahogy kifogyjon a kerozin belőle.
Persze menet közben is ki lehet üríteni a tartályokat de erről nem szól a fáma.
Yoda69
@Csizmás Kond: De van. Peldaul ha vegig szembeszelben repul akkor tobbet fog fogyasztani, vagy ha a pilota jobban tolja agazt. Sok mindentol fugg.
De ettol fuggetlenul ha mondjuk idoben jelzi a toronynak hogy veszesen fogy a kera, akkor leszallhatott volna egy masik repteren, vagy nem koroztetik leszallas elott. A leheto legrosszabb megoldast valasztotta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.