Először kézbesített csomagot az Amazon drónja Nagy-Britanniában. A rendelés leadása után 13 perccel a pilótanélküli gép már meg is érkezett cambridge-i céljához.

Az amerikai óriáscég szerdán tett közzé egy videót internetes oldalán, amelyben a sikeres december 7-i csomagkiszállítás látható. A vállalat Cambridge-ben alakította ki kézbesítő központját, ahol – ha már a fedélzeten van a csomag – a drónok egy automatizált sínpályán érkeznek meg a felszállási területre.

Innen az akár 122 méteres magasságig is felemelkedő drónok teljesen önműködő módon, GPS által vezérelve juttatják el a csomagokat, amelyekből legfeljebb 2,7 kilogramm súlyút tudnak szállítani – adta hírül a BBC honlapja.

Az Amazon célja az, hogy minden megrendelést 30 percen belül teljesítsenek. Jelenleg a szolgáltatás tesztje folyik, a következő hónapokban tucatnyi közelben élő vásárlóval szeretnék kipróbáltatni a drónpostát. A szolgáltatásnak jelenleg a napközbeni működésre van engedélye, kizárólag ha jók a látási viszonyok és nincs erős szél. Ugyanakkor nem repülhetnek esőben, hóban és jeges időben sem.

Nagy-Britannia mellett a vállalat az Egyesült Államokban, Ausztriában és Izraelben is fejlesztő központokat üzemeltet. Elmondásuk szerint több országban is tesztelik a Prime Air névre keresztelt szolgáltatást.

Ugyanakkor Natalie Berg, a Planet Retail elemzője szerint a Prime Air csak egy újabb az Amazon számos szolgáltatása közül, igazi változást nem fog hozni az ágazatban.

"Ez egy marketing puccs" – fogalmazott. Hozzáfűzte azt is: tavaly még a rendelés leadásával azonos napon megvalósult kiszállítás számított kiemelkedőnek, most viszont minden a 13 perces kiszállítási időről szól.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Persze nagyszerű dolog ez és tényleg megcsinálják, de elképzelte ezt valaki Magyarországon.? Biztosan állíthatom az a drón melyik magyar honba érkezik ilyen módon , az csak egy utat tesz meg és soha nem szál fel csomag futárként , azonnal ellopják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Hogy miért nem Debrecenben működik???
nezelodo
Na ha nálunk is lesz ilyen a hitbizományok kimaradnak ebből, mert ott leszedi a TEK ezeket, ha eltalálják egyáltalán.
sokanvagyunk
Nálunk majd bonyolítják a helyzetet - a postást hozza a drón a csomaggal, hogy aláírassa az átvételt.
human
Támogatom, hogy az iPhone 8-asokat már ilyennel postázzák, mert én már felkészültem a váltásra:
www.youtube.com/watch?v=bjtZDwWveqY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.