Kilenc ember halt meg és sokan megsebesültek hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, amikor a tömegbe hajtott egy teherautó – közölte a német főváros rendőrsége a Twitteren.

Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, röviddel 20 után.

A tűzoltóság szóvivője a helyszínen az n-tv hírtelevíziónak azt mondta, hogy sok súlyos sérült van.

A Bild című lap szerint legkevesebb 50 ember sebesülhetett meg. Egy rendőrségi szóvivő a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt. A hírügynökség szerint a teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről.

A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról."...

mondja már valaki, hogy ilyen nincs! ennyire nem lehet balfasz egy rendőrség...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@Szókrakész: Sajnos, alapanyag van a pánikipar csúcsra-járatásához, több is mint kellene. Emlékszem arra a rengeteg linkre, amiket tegnap este felvezettél... Európa tényleg hadszíntérré változik, szinte járványként terjed a ki- és beszámíthatatlan, gyökértelen, sodródó őrültek "pillanatnyi elmezavara". Nem szép jövőt látok az öreg kontinens eljövendő lakói előtt, inkább sok füstöt, vért, és szenvedést, nélkülözést és éhezést. de most én hagyom abba, utálom a Nostradamus-szerepet eljátszani. Ne is olvassátok el!
verőce21
Hány embernek kell még meghalni Európában, hogy végre elzavarják Muttit, Junkert és társait?
Szókrakész
@eugen4402: Cseles vagy.
A végére szúrod be a ne olvasd el mondatot.
Okos.
Amúgy igazad van.
Hallottam olyat is, hogy 2017 lesz a "nagy durranás" éve.
Addigra minden sakkbábú a helyíére kerül és let's rock'n roll.
eugen4402
@Szókrakész: Bocsi, nem gondoltam, hogy ennyire "én is beállok a pánik-Werke csapatába". Csak a hsz. írása közben eszembe jutott az ankarai rendőrtiszt, aki szarrá lőtte az orosz nagykövetet... A szemei, a mozgása, a testbeszéde rémületet kelt. A merénylet önmagát minősíti: ez az ember nem tudta mit tesz. ..és nem egy lumpen szarevő mezei csavargó volt, hanem a naponta megszűrt Erdogan-rendőrség tagja. Amikor a "bizalom", mint fogalom végleg értelmét veszti, akkor tényleg csak az újkori Rock'n Roll marad, és (őszinte sajnálatomra), abban már nem veszek részt...
wagabund
@Horizont: 6.43... ez jó kérdés...amerikában azt teszik, amit írtál...ők már tudnak valamit...
verőce21
Nem szokás lezárni az utca végét torlaszokkal ilyen "karácsonyi vásár" idején?
Úgy tudom, a Kurfürstendamm egy osztott pályás út, mint a La Rambla Barcelonában, csak ez még földalatti-val is megközelíthető gyalogosoknak. 3 állomása is van ott. Miért nem lehetett eltorlaszolni az út kirakodóvásáros két végét?
Ha ez a civil nem üldözi az álsofőrt, sohasem fogják el a közeli Tiergartenben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.