Feszült szóváltás alakult ki a Twitteren Izrael és Pakisztán között egy hamis, az utóbbi országra mért izraeli atomcsapás fenyegetéséről szóló hír miatt.

Az AWD News nevű hamis híreket terjesztő internetes oldalon megjelent egy írás, amely azt állította, hogy Izrael korábbi védelmi minisztere, Móse Jaalon kijelentette: amennyiben az iszlámábádi kormány katonákat küld Szíriába az Iszlám Állam elleni harchoz, a zsidó állam elpusztítja Pakisztánt egy nukleáris csapással.

Havádzsa Mohamed, a Pakisztáni Iszlám Köztársaság védelmi minisztere erre a hamis hírre reagálva a Twitteren közölte: Izrael elfelejti, hogy Pakisztánnak is van atomfegyvere.

Az izraeli védelmi minisztérium később ugyancsak a Twitteren válaszolt a fenyegető hangnemű bejegyzésre, közölte: a Jaalonnak tulajdonított jelentések teljesen hamisak.

Izrael nukleáris képességei kérdésesek, Jeruzsálem sosem erősítette meg, de nem is tagadja, hogy atomfegyverek birtokában lenne. Pakisztán 1998-ban vált atomhatalommá. A két országnak nincsenek diplomáciai kapcsolatai.

Az eset jól szemlélteti, hogy milyen káros hatást tudnak okozni az érzékeny témákat boncolgató hamis hírek. Az AWD News oldalon például november 6-án azzal a címmel jelent meg egy írás az amerikai elnökválasztással kapcsolatban, hogy "a Wikileaks feltárta Clinton sátánista rituáléját, az FBI az Antikrisztusnak nevezte Hillaryt".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Izraelre rájár a rúd.

Mindenki őket kóstolgatja.
Eriksson
Ki hinné, hogy mára már a hadi helyzetet is a Twitteren beszélik meg az illetékes védelmi miniszterek. :-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.