Terrorizmussal vádoltak meg egy 14 éves fiút Belgiumban, miután bombakészítéshez szükséges anyagokat találtak nála – írja a vs. A fiú birtokában voltak még vegyszerek és egy Allahu akbar feliratú üveg is.

Az ügyészség szóvivője szerint a fiúnál nem tapasztaltak radikalizálódásra utaló jeleket, feltehetően csak a figyelmet akarta felhívni magára. A biztonság kedvéért átmenetileg zárt intézetbe került.

Ugyanekkor a spanyol rendőrség is elfogott két feltételezett dzsihadistát, akik madridi lakásán többek közt négy AK-47-es gépkarabélyhoz való tárat, illetve lőszert találtak. A férfiakat az illegális fegyvertartás mellett azzal is vádolják, hogy internetes fórumokon dicsőítették a terrorizmust. Spanyolországban 2015 közepe óta 175 dzsihadistát vettek őrizetbe.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Nálunk hál'Istennek nyugi van a kormány idejében lépett. A fejlett államokban viszont a külső határ tárva-nyitva és özönlenek hozzájuk. Jó Úton halad Európa, hogy visszajuttassa a kontinenst a kőkorszakba, mindezt a tolerancia jegyében természetesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.