Évente 400 ezren halnak meg Oroszországban a dohányzás miatt, most azonban drasztikus tervvel állt elő a halálesetek megfékezésére – írta szerdán a Daily Mail.

Az elképzelés az lenne, hogy az országban 2015 után születettek soha nem vehetnek legálisan cigarettát – így 2050-re már alig maradna, aki dohányzik Oroszországban. Mindez a most nyilvánosságra került hosszútávú dohányzás-ellenes stratégia része.

A világon elsőként tilthatja be a dohányzást Oroszország

A javaslatot a nemdohányzó, sportos életet élő Vlagyimir Putyin elnök is felkarolta, így nem elképzelhetetlen, hogy végigvigyék.

A TASZSZ állami hírügynökség közlése szerint így is egyre kevesebben cigarettáznak az oroszok közül: a dohányosok száma 10 éve alatt a lakosság 41 százalékról 31 százalékára esett vissza.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Érdekes, hogy egyik putyinista sem a lopást, lenyulást akarja betiltani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
Gorbacsov is bevezette a szesztilalmat, erre Jelcin úgy megijedt, hogy részegen esett ki a repülőből New Yorkban:))
Desischado
@Nessy: Mit ne mondjak, igazad van! (nevet)
1magyar
A dohányzás megszüntetésére egyetlen dolog elképzelhető aminek egyéb más káros hozama nincs, hogy a eü.hozzájárulását a dohányosnak duplájára kell emelni.
Csak így foghatók meg ezek a káros dolgok.
Az alkohol ezerszer károsabb.
nyanya001
@Veleda: El is neveztek erről az időszakról egy piát. Gorbacsov fröccs volt a neve. Három hosszú lépés a bezárt kocsmaajtó előtt. De arra is rájöttek, hogy rossz ötlet volt, mert ha kijózanodnak
az oroszok, akkor legközelebb cárt fognak választani. :)
Nessy
nem ritkán fordul elő tumor, infarktus, stroke olyan esetben, amikor sem a beteg, sem a környezete nem dohányzott, és az ellenkezője sem ritka, amikor massziv dohányos 80 év felett is jól el van.
Pár éve a koleszterin volt a fő ellenség, most a cigaretta, meg a cukor, egyes élelmiszerek, minden napra jut egy újabb Rákkeltő.
persze a pia, a szegénység, a kilátástalanság, a stressz , az egészségtelen környezet, élet, erő ,egészség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok