Utolsó sajtóértekezletét tartotta szerdán Washingtonban Barack Obama távozó amerikai elnök, aki Oroszországot okolta a hidegháborús légkör újbóli kialakulásáért, ám hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és a világ érdeke a konstruktív viszony kialakítása Moszkvával.

Obama: Az USA és a világ érdeke a konstruktív viszony Oroszországgal

Úgy vélte, hogy amióta Vlagyimir Putyin ismét orosz elnök lett, felerősödött az Amerika-ellenes retorika Oroszországban és olyan ellenséges hangulat, szellemiség uralkodott el, amelyet korábban, a hidegháború idején tapasztaltak. "Ez megnehezíti a viszonyt" – jelentette ki.

Hozzátette: Ukrajna szuverenitásának és függetlenségének megsértése miatt hozott szankciókat Oroszország ellen.

A távozó elnök nem kívánta kommentálni utóda elképzeléseit. Hangsúlyozta, hogy Donald Trumpot megválasztották, tehát joga van a saját elképzelései és saját értékrendje megvalósításához.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
konstruktív viszony Moszkvával?

Azért paszíroztad át a fél US hadsereget a lengyelekhez az utolsó hivatalodban töltött héten, a konstruktív viszony miatt, ja.
Nessy
nekem a "konstruktív" jelzőröl nem éppen pozitív gondolatok jutottak eszembe! Nálunk is volt "konstruktív ellenzék" 2010-ig.
Szókrakész
@Peller Anikó: A béke snóbli díj kötelezi.
Mindent megtesz a szellemiségének megőrzéséért.
Csak a rakétaindító gombok közelébe ne engedjék!
Szókrakész
@Nessy: Felépítették, megalkották a tökéletes káoszt.
Az is konstruktív!
Az már más kérdés, hogy mire, vagy minek a helyére építették?!?!?!
Jozefina
Obama regnálása alatt igyekezett az amaerikaiak és a békeszerető emberek érdekében felléni szeret a világon. Putyinnak ez persze nem volt az ínyére és már évekkel ezelőtt lepaktált Tramp-al és rávette, hogy induljun az elnökválasztáson. Mint emlékszünk csak utána állt mögé a konzervatív párt. Putyin előre lezsírozta ennek a választásnak a kimenetelét.
Nem véletlenul Tramp az eddigi egyetlen leg elutasítottabb elnük az USA-ban. Putyin előre tult bástyája és putyin kézi vezérléssel átvette amerika irányítását!!! Ez semnkinek nem jó, magszimum Tramp mehet újabb pisiszekszekre Putyinhoz. Gyalázatos Ez az ember kívül, belül antipatikus és nem az amerikai nép érdekében fog működni. Családi vállalkozásként müködteti a fehár házat. Ezt egyik elnök sem tette.
Szókrakész
@Jozefina: Te józanon is ilyen hülye vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.