Nem tudni, bárki elhiszi-e, mindenesetre futótűzként terjed az a román kamucikk, amely szerint Erdélyt hamarosan visszacsatolják Magyarországhoz.

A dcnews.ro nevű gyanús hírportál szerint Putyin után Trump is hazánkba látogat,  mivel új rend van kialakulóban: a két nagyhatalom azon mesterkedik, hogy felossza egymás közt Európát. Kezdenék ezt azzal, hogy leghűbb követőjük, Orbán Viktor kedvében járva visszaszolgáltatják neki Erdélyt Romániától.

"Putyin és Trump Orbánnak adja Erdélyt" – tarol a kamuhír a román neten

A sztori természetesen óriási hazugság, hiszen Trump budapesti látogatása sincs tervbe véve: nem hogy budapesti, de még európai utazásáról sincs hír.

A hírt még tovább költötte egy másik román oldal, a cunoastelumea.ro, ahol már Daniel Roxin filmproducer elemzi a helyzetet: szerinte nagyon is valószínű, hogy a magyar miniszterelnök szövetségesként eléri Erdély megszerzését.

A szerző itt már attól is tart, hogy Moldávia is bekebelezhet Romániához tartozó területeket.

(444)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodóka
Annyira hiányozna az nekünk, mint üvegestótnak a hanyatt esés... Az NSZK is majdnem ráment gazdaságilag az NDK visszacsatlakozására. Pedig az talán gazdagabb volt, mint a mostani erősödő Magyarország. Más se hiányozna Magyarországnak, mint egy esetleges háború a szőröstalpuakkal. Azokat nem állítaná meg a zorbánc a határnál semmilyen kerítéssel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@prime777: ..Ami az egészben érdekes hogy erről pont RÁKAI PHILIP készít filmet ...Vajon mennyit kapott érte .??
prime777
@gulyasgyula: "Kedves fiatal barátaim !! Ezt a korszakot vállalkozóként átéltem , adó adóhátán ..Közben a MDF, és a kormány körüli rokonokat , barátokat speciális szerződéssel neveztek ki állami cégek élére , akik fél év -egy év mulva hatalmas végkielégítésekkel elküldtek ..Jött a következő rokon -barát ..Az ÁPV RT közben fillérekért adta el az állami vagyont a többi vélhetően zsebbe ment ..És ezt mind az adófizető emberekkel , kis vállalkozásokkal fizetették meg .. "

Igen,elkezdődött a kapitalizmus ,és jó pár dolgot elhordtak fillérekért ahogyan mondtad.
Az,hogy ma szinte utolsók vagyunk mindenben Európában az köszönhető az elmúlt 26 év politikai elitjének.
Ma egyébként ugyanúgy megy minden mint anno.
Barátok,haverok,rokonok vannak minden zsíros kis állásban.
A lopás mértéke viszont soha nem látott mértékbe emelkedett.
Mi lesz ebből az országból nem tudom,de ,hogy jó dolog nem fog kisülni ebből az egészből az biztos.
Még egy 5 év,s akkor az oroszok szintjén leszünk.:/
gulyasgyula
@prime777: ...Igazad van ..Sajnos valahogy én is így látom..Az olimpia rendezés lesz a KOPORSÓ SZÖG ...
lópicigáspár
Ezzazzz fijjjug! Toborozzunk hadsereget cigányokból és rohanjuk le Romániát! Ha nyerünk, újra miénk Erdély, ha bukjuk, megszabadultunk a cigányoktól!! :))))
kissé felnőttem
Nem tudom de a történelem ismeretek kissé bice bócák, avagy sántitanak.utána kéne olvasni aztán vitát vitára halmozni a semmiről.Erdély mivel perszonál unióra lépett onéjt már vitatható 1848-49 tetszik nem tetszik ja kivel hát a szabadságharcot folytató magyarokkal.Innen más a jogi lehetőség. Trianont kritizálni lehet de csakis ismeretek teljes igényével, ( nem részletekket) Ezt a kérdést már nacionalista célra felhasználta a német is hogy hadba vigye az országot de magyar segédlettel , igérve hetet havat elveszett országot.
amig ma és tegnap hazaárulóztak az olimpia miatt addig engedtessék meg REÁLISAN beállitani az okot okozatot. összegzésként a magyar politikusi hozzáállást 1900- 1920 - ig vagy racionálisabban ki meddig kéri 1939-ig ? 1945-ig? 1956-ig Vagy a mai napig hát lenne mit gondolkodni. Kendőzve egyszerübb, kendőzetlenűl már kinossabb akár délvidék akár felvidék akár csonka országban.Akár iparilag, közlekedésügyileg akár területileg nézzük sokat tul sokat magunknak köszönhetünk avagy a multunk számtalan vezetőinek ? Persze utólag könnyebb dolgokat megitélni mint ott és akkor.
Aki viszont realista az az autónomiát elfogadhatja. Azt hogy a két vezir valamit visszaad el lehet felejteni csak hatalmi villongás szóbeszéde.Szép volt jó volt elmult akár az idő. Határok lehulltak élni kéne a lehetőséggel nem egymást hergelni pártállások reményében ,békében ! megértéssel! Persze egymás hülyitése az sulyponti kérdés már akit lehet.
kukac50
Már régen vissza van csatolva! A Magyar kormány nem tud mit kezdeni a lehetőséggel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.