Korábban még nem volt példa arra a beavatkozásra, amivel egy kanadai édesanya életét sikerült megmenteni: Melissa Benoit mindkét tüdejét eltávolították arra a hat napra, amíg transzplantációra várt.

A 32 éves nő áprilisban súlyos tüdőfertőzéssel került kórházba. Az orvosok hamarosan rádöbbentek, hogy mindössze órái lehetnek hátra, így folyamodtak a radikális megoldáshoz – írja a Guardian.

Nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen tudomásunk szerint még soha, senki nem tett ilyet, így sok volt a bizonytalanság

- mondta Niall Ferguson a torontói általános kórházból.

Hat napig tüdő nélkül tartottak életben egy nőt, hogy megmentsék az életét

Benoit-ot lélegeztetőgépre kapcsolták, de állapota csak tovább romlott, a tüdejében terjedő baktériumokra nem használt semmilyen antibiotikum. Amikor a többi szerve is kezdett leállni, az orvosok nem késlekedtek tovább.

13 fő 9 órán át operálta ki a nő tüdejét, aminek során komoly kockázatot jelentett a vérzés – ám a nő vérnyomása már a tüdők eltávolítása után 20 perccel helyreállt, innentől pumpákra kapcsolták, amik a keringését működtették. Benoit szívére egy kis mesterséges tüdőt kötöttek. Szerencse, hogy a megfelelő donor hat napon belül megkerült, mert az orvosok nem tudták, meddig maradhat a nő ilyen állapotban.

Benoit, egy 3 éves kislány anyja ezt követően több hónapot töltött a kórházban, de most már járni is képes.

Időbe telt megértenem, ami történt. Nehéz volt összerakni, de nagyon hálás vagyok

- mondta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
micsoda bravúr! gratula! remélem a hölgy nagyon hosszú életet él majd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.