Meghatározatlan időre felfüggesztette Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, a szíriai menekültek befogadását.

Nem engednek be szíriai menekülteket az USA-ba

Trump aláírja az elnöki rendeletet (Olivier Douliery/EPApool/MTI)

További muszlim országokból (Irán, Irak, Szudán, Líbia, Szomália, Jemen) érkező menekültek beutazását pedig 120 napra függesztette fel (kivételt képeznek a diplomata-útlevéllel vagy hivatalos útra érkezők és azok, akik nemzetközi intézmények munkatársai). Ennek az időszaknak a letelte után elsőbbséget élveznek majd a vallásuk miatt üldözött kisebbségek befogadása ezen országokból.  Mint Trump pénteken a CBN News keresztény televíziónak kifejtette, elsősorban a Közel-Keletről menekülő keresztényekre lesz ez érvényes. Általánosságban is szigorúbbak lesznek a biztonsági intézkedések, valamennyi beérkező utast szigorú vizsgálatnak vetnek alá. A rendeletet az elnök a Pentagonban írta alá, miután ünnepélyes keretek között beiktatta tisztségébe James Mattis védelmi minisztert.

Rövid beszédében Trump azt hangsúlyozta:

„Bizonyosak akarunk lenni abban, hogy nem engedjük be országunkba ugyanazokat a fenyegetéseket, amelyek ellen katonáink harcolnak külföldön.”

Trump aláírt egy másik elnöki rendeletet is, amely a hadsereg létszámnövelést, új hadihajók építését, a nukleáris arzenál modernizálását írja elő:

„Katonai erőnket senki nem kérdőjelezi majd meg, mint ahogyan a béke iránti elhivatottságunkat sem.”

- mondta az USA új elnöke.

A haderő fejlesztésének finanszírozását még a kongresszusnak is jóvá kell hagynia.

(forrás: MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Pedig az összes szíriai menekültet a Fehér házba és a Kremlbe küldeném, miután ök voltak szivesek rommá lőnni az országukat!
És ha ez a két "harcos" egymásra talál, akkor lesz itt még nagyobb balhé is! Természetesen távol Oroszországtól és Amerikától.
Nessy
@Horizont: csak reménykedni lehet! Azért talán ott nehezebb lesz új Alkotmányt, meg Függetlenségi nyilatkozatot csinálni, mint kis hazánkban.
wpym
Annak idejen Europaban is ezzel kellett volna kezdeni.
Vajon a mar itt levoket (fuggetlenul, hogy allampolgarok-e valahol, lasd torokok No-ban es, hogy honnan, miert ette ide a fene), mikor fogjak a kontinensrol kitakaritani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.