Botrányos jelenetek zajlottak a világ repterein, miután Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a szíriai menekültek befogadását határozatlan időre felfüggesztette , további muszlim országokból (Irán, Irak, Szudán, Líbia, Szomália, Jemen) érkező menekültekét pedig 120 napra függesztette fel.

Irán kitiltana minden amerikait

Az iráni külügyminisztérium válaszul azt közölte: minden amerikai állampolgár számára megtiltanák a beutazást.

Ez egy nyilvánvaló támadás az egész muszlim világ ellen

- olvasható a közleményben.

A Google hazahívja dolgozóit

A keresőóriás a BBC-hez juttatott el közleményt, amely szerint haladéktalanul hazarendeli az összes alkalmazottját a listán szereplő országokból, mert hiába van érvényes vízumuk, nem biztos, hogy visszatérhetnek az USA-ba.

A cég attól is tart, hogy, hogy családok szakadnak szét, és a jövőben akadályokba ütközik a tehetséges szakemberek Egyesült Államokba utaztatása. 

Kína: háborúhoz vezethet Trump agresszivitása

Az Independent egy magas rangú katonai tisztviselőt idéz, aki szerint egy Amerikával folytatott háború már nem csak üres szóbeszéd, hanem könnyen lehet, hogy maga a véres valóság.

Trump Kína egyik legérzékenyebb pontjára taposott azzal, hogy az "egy Kína-elvet" figyelmen kívül hagyva decemberben közvetlenül, telefonon beszélt a tajvani elnökkel, és a tengeri hadgyakorlatokat is agresszív lépésnek minősíti az ázsiai ország.

Kreml: jó hangulatban beszélgetett Trump és Putyin

Jó hangulatban beszélgetett telefonon Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Egyetértettek abban, hogy egyenlő mértékben törekedjenek az orosz-amerikai kapcsolatok stabilitására és fejlesztésére – közölte szombaton a Kreml.

A két államfő között ez volt az első telefonbeszélgetés Trump elnöki beiktatása óta.

Bár Vlagyimir Putyin és Donald Trump is hangsúlyozta a gazdasági kapcsolatok helyreállítását, a Kreml tájékoztatása szerint nem került szóba az Oroszország ellen hozott amerikai szankciók enyhítése.

A Kreml közlése szerint az amerikai elnök támogatta annak ötletét, hogy Washington és Moszkva együttműködjön az Iszlám Állam (IÁ) elleni harcban Szíriában.

Zsarolóvírust küldtek a washingtoni térfigyelő-hálózatra

Városi tisztségviselők és a titkosszolgálat is megerősítette, hogy a washingtoni térfigyelő kamerák január 12-15 között egy vírushack miatt nem készítettek felvételeket. Az illetékesek azt közölték, egyfajta zsarolóvírus fertőzhette meg a rendszert, de a problémát azóta elhárították, és nem valószínű, hogy más hálózat is érintett lenne. 

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a tehetsegtelen bohoc a fegyverkezessel akarja Amerikat ujra naggya tenni - ha ez sikerul neki, akkor gyorsan elnyerheti a XXI. sz. hitlere cimet, mint a 3. VH kirobbantoja...
Az ausztralok meg finomkodnak vele, de az ujzelandiak beintettek gazdasagilag: a legnagyobb haztartasi gepgyarto ceg utasitotta a mexicoi egyseget, hogy ezentul ne szallitsanak mashova haztartasi gepeket, csak del Amerikaba, amibe nem ugathat bele trump, az amerikai es kanadai exportot meg mahd megoldjuk innen.
Az amerikai bolthalozatok vezetoi egysegesen kijelentettek, hogyha mexikoi arut magas behozatali vammal fogjak buntetni, mert abbol akarjak fedezni a keritesepites koltsegeit, akkor azt a boltosok azonnal beepitik az arakba, vagyis akarhonnan nezzuk, az allitolag kivalo bizniszmen egy kalap szart er, mert megiscsak az amerikai kisember fogja megfizetni a meregdraga 10 meter magas keriteset.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Ó-buda: Haha, ,... Milyen igazad van! En nem hiszem, hogy trump az elnoksege utan szepen, bekesen meg fog terni a kis meleg otthonaba, galambokat etetni... Nagyon rovid lesz a palyafutasa, ha igy folytatja, mert esetleg mas is ugy fogja latni, hogy megerett arra a bizonyos golyora...
JAJMÁR
Ez "jó"vàlasztás volt. Képes nem csak gyengíteni, de tönkretenni is àmerikàt. Ha hagyják. Sőt! A világot. Ez képes!

Mer' annyira ókos.
JAJMÁR
@1magyar: Még mindig nem látod , hogy nem a muszlimok az igazi veszély? Nem ők , hanem az őket kihasználók.
1magyar
@JAJMÁR: Trump is csak annyit akar, hogy mindenki maradjon a helyén, ne akarja más nép vagyonát.
Pergető
@silber13: Valóban fennáll a veszélye egy merényletnek.
A liberális felfogás szerint, ha nem nekik tetsző vezetőt választanak, azt meg kell buktatni.Ha ez nem megy, mert a többség nem hajlandó erre, akkor lejáratják. Mikor ez sem megy, akkor megölik! Kidolgozott forgatókönyv ez a nem létező háttérhatalom részéről!
JAJMÁR
@1magyar: Ahhoz képest eléggé kellett nekik az arabok olaja, de minden szempontból erős a Nyugat beavatkozása az ő _arab térség- belügyeikbe, Ez a mai konfliktus forrása!

A trampli pedig egy rossz ripacs és újabb konfliktusokat okoz! Mások rángatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.