Terjed az interneten egy eredetileg a Redditen megjelent fotó, amelyet – a szöveg szerint – a feltöltő kapitány barátja készített. A képen látható, hogy egy utasszállítón sólymokat utaztatnak: állítólag összesen 80 madarat, amiknek gazdájuk, egy szaúd-arábiai herceg fizette a repjegyet.

A kép nem tűnik manipuláltnak, de felmerül a kérdés, hogy miért utaztatja valaki így a madarait.  A Business Insider 2013-ban arról írt, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban annyira népszerű a solymászat, hogy az Etihad Airways szabályozni kezdte a sólyomszállítást, az utasok között vagy poggyászként is lehet őket szállítani.

This Saudi prince bought a planet ticket for each of his 80 hawks

Az Egyesült Arab Emirátusokba és az onnan induló járatokon a madarak normál utasokként repülhetnek, amíg minden szükséges biztonsági ellenőrzésen átesnek, és van speciális útlevelük is, amit 2002-ben az állatcsempészet megfékezésére találtak ki. Az Egyesült Arab Emirátusok kormánya 2002 és 2013 között állítólag több mint 28 ezer sólyomútlevelet adott ki.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy aki annyira gazdag, hogy 80 sólymot reptethet repülővel, miért nem inkább magángéppel utazik.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
De ugye az üzemanyag ára nem emiatt drágult?
Csizmás Kond
Nem tudom ez micsoda de szerintem kamu...a sólyom és általában minden repülő madár ha szabadon engedik igyekszik visszarepülni arra a területre ahol megszokta ahol vadászott stb...
Pergető
Vehetne ennyi jegyet a hazai liberálisoknak is. Ők sincsenek többen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.