Allergiás a férjére egy 29 éves minneapolisi nő, akár egy csókjába is belehalhat. A férj mindezek ellenére nem hagyja el feleségét – olvasható a BBC cikkében.

Férje egy csókja is megölheti a nőt, de nem hagyják el egymást

Scott és Johanna Watkins

Fotó: Facebook/Scott Watkins

Johanna Watkins és férje, Scott Watkins még egy szobában sem tartózkodhat egymással, bármilyen műsortt is úgy tudnak nézni "együtt", hogy a férj pár helyiséggel arrébb a laptopon nézi aa adást, ami közben csetelnek egymással.

Johanna egy tetőtéri szobában él zárt ajtók és ablakok mögött, légtisztító berendezésekkel körülvéve.

A nő ugyanis nemcsak a férjére, hanem szinte mindenre allergiás, mivel MCAS-ben, azaz hízósejt-aktivációs szindrómában szenved. A hízósejtek az immunrendszert szabályozzák, normális esetben úgy, hogy megfelelő időben indítanak egy-egy vegyületet. Johanna esetében azonban a sejtek rosszkor indulnak be.

A betegség mindenkinél máshogy jelentkezik, Johannánál már az is elindítja az allergiás köhögőrohamokat, ha a férje arca túl közel kerül az övéhez. A rohamok akár végzetesek is lehetnek, mivel Johannának a gyógyszeres kezelés nem használ, hiába kísérleteznek az orvosok többféle módszerrel – még kemoterápiával is.

A tünetek 2013 előtt kevésszer jelentkeztek, a tanárnőként dolgozó Johanna ekkor még viszonylag normális életet tudott élni, azonban a házasságkötés után felerősödött az allergiája. Volt olyan, hogy a férje levágatta a haját, és egy szobában tartózkodott vele, a nő majdnem megfulladt az allergiás rohamtól. Otthon nem is főznek, mert az ételek szaka is rohamot válthat ki.

Johanna egyedül a testvéreire nem allergiás, de nekik is szigorú procedúrán kell átesniük egy látogatás előtt: nem ehetnek csípős ételeket, különleges szappannal kell mosakodniuk, és védőruhát kell húzniuk.

Scott azonban mindezek ellenére sem adta fel, kitart felesége mellett. Mint megjegyezte, az esküvőn fogadalmat tettek, hogy addig együtt lesznek, míg a halál el nem választja őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.