Az Egyesült Államokba akarta kezelésre vinni édesanyját egy iraki származású férfi, ám közbejött Donald Trump kitiltási határozata, így végül egyedül volt kénytelen visszatérni detroiti otthonába. Anyukája néhány óra múlva elhunyt – írja az ANI hírügynökségre hivatkozva a Rediff.

Mike Hager a múlt héten utazott el Irakba, hogy beteg anyukáját magával vigye. A férfi pénteken állt be egy iraki reptéren családjával a sorba, ám még ki sem várták, hogy az ügyintéző elé kerüljenek, amikor kiderült, csak ő szállhat fel a gépre.

Megvan az első halálos áldozata Trump rendeletének: édesanyját veszítette el egy férfi

(Rolling Stone)

Az iraki születésű férfi és családja 20 éve költözött az Államokba, évekig menekültszálláson éltek, végül munkát vállaltak. Hagernek már van amerikai állampolgársága, családtagjainak viszont nincsen, és bár mindegyiküknek volt zöld kártyája, vagyis munkavállalási engedélye, ez nem változtatott a helyzeten.

Összetörtek minket. A családomért mentem, mégis egyedül tértem vissza

– mesélte a férfi, aki szerint anyja nem kapott orvosi ellátást, ebbe halt bele kevesebb, mint egy nappal később.

Trump múlt pénteken hozott határozata alapján hét muszlim ország, Irak, Irán, Szíria, Jemen, Szudán, Líbia és Szomália, állampolgárai nem utazhatnak be az észak-amerikai ország területére.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdekes, ahol üzleti érdekeltségei vannak Trumpnak, onnan be lehet utazni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
hadd szolojlak nagy mesterem mondasat:
Egy ember halala tragegyija, millok halala statisztyika.
csa-csa
@karma1: akkor bocs, de hogy ezeknek kurvára egy rugóra jár az agyuk bizonyos dolgokban az tuti.
csa-csa
@quadrocopter: lehet, hogy 20 éve "alvó" terrorista
quadrocopter
@csa-csa: Minden lehet, ezt alapul véve, egyetlen külföldinek sem szabadna megengedni a letelepdést! Botorság! Biztos lehetsz abban,hogy 2001 szept.11.-e óta a jenkiknél élő muszlimok kiváltságos figyelmet kapnak az NSA-tól, CIA-.tól, FBI.-tól.
Peller Anikó
Meghalt az anyukája mert halálos beteg volt és nem kezelték irakban?

Had említsem meg, százmilliók fognak meghalni a harmadik világban, mert egyiket sem fogja amerika kezelni. Viszont otthon igénybe vehetik az egészségügyi szolgáltatást amennyiben hozzájárultak társadalmuk fenntartásához.

@kvadroc: nem a külföldiekkel van ám a baj elsősorban, hanem az iszlámtudatra tuningolt arab világgal és a fekete afrikával, annak már csak a tömege miatt is. A saját betegeinkkel sem bírunk és afrika, bármilyen sajnálatos igencsak beteg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.