Különböző mexikói pártok szenátorai jelentették be, hogy február 17-én élőláncot szerveznek a mexikói-amerikai határ mentén, tiltakozásul Donald Trump falépítési szándéka ellen.

Armando Ríos Piter, a baloldali Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) egyik tagja elmondta, hogy az "Emberfal – Híd a nemzetek között" elnevezésű eseményen egységet akarnak létrehozni a bevándorlók támogatására.

Élőlánccal tiltakoznak a mexikói szenátorok Trump fala ellen

Luz María Bristain mexikói szenátor elmondta, hogy olyan "emberi falról" van szó, amelyik

a szeretet és a testvériség nevében bebizonyítja, hogy a mexikóiak képesek legyőzni az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt, mert a két nép együtt erősebb, mint bármilyen politikus.

Jesús Casillas Romero, a kormányzó Intézményes Forradalmi Párt szenátora jelezte, hogy szimbolikus megmozdulásról van szó, melynek célja az egység üzenete, miközben a másik – amerikai – oldalról a gyűlölet és megosztás falát tervezik felépíteni.

Trump fontos kampányígérete volt, hogy falat épít az Egyesült Államok és Mexikó határán az illegális bevándorlók ellen, amit Mexikóval akar kifizettetni. Emiatt feszültté vált a két ország viszonya, Enrique Pena Nieto mexikói elnök le is mondta tervezett washingtoni látogatását.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Tulajdonképpen lényegében igazuk va, keringenek storyk terrorista-drogdíler csereberéről de alagúton át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.