Theresa May-éknek már csak a Lordok Háza beleegyezését kell megkapniuk, és hivatalosan is elindíthatják a Brexit-tárgyalásokat – de most kellemetlen hírt kaptak. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker törte össze a britek gyors kilépésről szóló álmait – írja az Express.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió 2017 márciusában indítaná el a kilépési folyamatot, amely pontosan két év múlva érne véget. Juncker szerint azonban 2019 márciusában az ország még mindig az EU tagja lesz, mivel több mint 20 ezer jogszabályt és megállapodást kell módosítani a Brexit miatt, erre pedig nem lesz elég ez a két év.

Csigalassú lesz a Brexit, még két évbe telhet a britek kilépése az EU-ból

A hír a britek többségét hideg zuhanyként érte, de van, aki örül: például az egykori miniszterelnök, Tony Blair, aki épp egy második referendum kiírásán dolgozik.

Blair szerint most, hogy már mindenki látta, milyen negatív következményei lehetnek a kilépésnek, sokan megmásítanák döntésüket. A visszatérő politikus szerint pedig mindenkinek jogában áll meggondolnia magát, ezért közös harcra szólít fel minden EU-pártit és bizonytalankodót azért, hogy blokkolják a Brexitet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.