A hétvégén nyilvánosságra hozott felmérésekben az SPD megközelítette vagy meg is előzte a CDU/CSU-t.

Minden várakozást felülmúlóan sikeresnek látszik Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnökének visszatérése a német politikába: a hétvégén nyilvánosságra hozott felmérések szerint a szociáldemokrata párt (SPD) ledolgozta jelentős hátrányát, népszerűsége egy bő évtizede először megközelíti, sőt, egyes kutatások szerint meg is haladja a kormányzó CDU/CSU-ét.

Merkel komolyan kezdhet aggódni a kancellári székértMerkel és Schulz – fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

A felmérések azt mutatják, hogy fél évvel a szeptember 24-re kitűzött választások előtt Angela Merkel kancellár konzervatív pártszövetsége 32-34 százalékon áll, míg az SPD 30-33 százalékra növelte korábban 20-25 százalékos támogatottságát. A verseny a két nagy közt dől el, a kisebb politikai formációk mind 10 százalék alatt vannak.

Merkel komolyan kezdhet aggódni a kancellári székértforrás: wahlrecht.de

Merkel 2005 óta kormányoz, eddig az SPD soha nem veszélyeztette komolyan a pozícióját. Schulz azonban olyan, markánsan baloldali, sőt, helyenként populista hangot adott a szociáldemokratáknak, amire a CDU/CSU nem volt felkészülve. Elemzők szerint a tapasztalt, de nem túl iskolázott Schulz képes úgy beszélni, hogy visszaszerezze a szociáldemokraták hagyományos szavazóbázisát.

Merkel komolyan kezdhet aggódni a kancellári székértForrás: wahlrecht.de

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Achtung Achtubg !!! Aligha lesz ezer eves a Merkel es Hollande kizsakmanyolas.
Szókrakész
Schulz ígért akkorákat, amit Merkel már nem tud überelni.
Az SDP meg azt se tudja, hogy miből teremtse meg erre a német gazdaság a fedezetet.
De azért továbbra is harcolni kell a POPULIZMUS ELLEN!!!
iGAZ?!?!?!
cikicakk55
Na majd lesz pofára szállás,ha nem tudja az ígéreteit betartani.valamikor csíptem a Muttit,mert jó arc volt,kemény asszony,aki erős kézzel vezette a pártját és az országot.nagyon elrúgta a pöttyöst a Migráns politikájával.Szerintem legalább annyit tehetne és akkor talán még nőhetne is a nép szemében,hogy bevallja,tévedett Hiba volt meghívni a migráncsokat. Jobban fel kellett volna készülni,de nem úgy ahogy ők tették,hogy csak a franciákkal beszélték meg az ügyet.Az EU több tagállamból áll és mindet érinti és érintette valamilyen formában ez az invázió.Még most sem lélegezhetünk fel,mert még mindig kb 2 millió ténfereg Európában. Több tízezren minden jövedelem nélkül,szociális ellátás nélkül kóvályog Európában.valamiből nekik is enniük kell és ez hozza magával a bűnözést.Betöréseket,rablásokat,emberöléseket,erőszakos cselekedeteket.Idős,védtelen emberek megtámadását.Akkor még nem is beszéltünk azokról,akik még csak most csomagolnak,hisz lassan itt a tavasz,javul az idő,könnyebb az éjszakákat a szabadban tölteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.