Alig bírja kezelni az egyre özönlő foglalásokat az út menti kis francia vendéglő, amit tévedésből Michelin-csillaggal "jutalmaztak" – írja a Telegraph.

A kisvárosi étkezde neve ugyanis megegyezik egy elegáns fővárosi étteremével, ami valóban elnyerte a gasztronómiai kitüntetést, ám a Michelin-csillagos éttermek hivatalos listájába a – hasonló nevű, ráadásul hasonló című – szerény vendéglő került be.

A Bourges városában található Bouche à Oreille-be látogató vendégek és tévéstábok döbbenetére egy olcsó, vidám, piros kockás abroszos étkezdét találtak, ahol számos vendég kétkezi munkás, sört rendel a bárpultnál és 12 eurós lasagnát eszik.

Tévedésből kapott Michelin-csillagot egy szerény kis vendéglő, mostmár mindenki ismeri

A Michelin éttermeket összegyűjtő Michelin Guide hamar elnézést kért, amiért a helyet összekeverte az előkelő párizsi étteremmel. Utóbbi séfje elmondta: a tévedést követően felhívta a kisebb étterem tulajdonosát, akivel jót nevettek a történteken, majd az egész személyzetet elhívta hozzájuk egy Michelin-csillagos vacsorára. Míg az előbbi hely steaket és sült krumplit, az utóbbi homárt és szarvasgombát kínál a fix áras ebéd részeként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.