Hódít a barkácsmánia az új-zélandi idősek körében, akik rendkívül praktikus célt tűztek ki maguk elé: úgy döntöttek, saját maguk gyártják le a koporsójukat.

Már 120 taggal büszkélkedhet az a koporsókészítő klub, amelyet 2013-ban alapított az egykor nővérként dolgozó Grace Terry és férje, Roger. A Hawke's Bay-i Koporsóbarkácsolók klubjának legidősebb tagja már 94 éves, az átlagéletkor 75 körül van, írja a New York Times.

 Legalább mi, öregfiúk is csinálhatunk valamit, ami érdekel is

- magyarázta Roger.

Az elsőt nem ők, hanem egy haldoklókat gondozó ápoló, Katie Williams alapította Roturában. A klub mottója szerint a saját gyártású koporsó "minőségi és megengedhető földalatti bútor".

Csináld magad! Koporsóépítési őrület tarol Új-Zélandon

Igaz, hogy anyagilag is előnyös, ha valaki maga gyártja a koporsóját: a klubok, évi tagdíja 7-17 dollár között van, és 170 dollárért adják a koporsókészleteket – ez sokkal olcsóbb, mint amennyit egy temetkezési vállalkozó elkérne értük.

A koporsóépítés további előnye ugyanakkor, hogy társaságot biztosít az idős embereknek. Aki a sajátjával végzett, jótékonysági célokra is szokott még koporsókat építeni:

 Láttam én már olyat, aki új életre kelt koporsóépítés közben

- mesélte Grace Terry.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nezelodo: Az semmi, hogy koporsot, mert hat Istenem, itt nagyon ugyeskezu emberek vannak DIY hozzaallassal (do it yourself, csinald magad), hanem pont ma mutattak a hirado utani kis szinesben, hogy egy fiatal apuka megelegelte, hogy a kislanyanak mindig uj szemgolyot kell vennie, es eloszor megnezte a youtube-on, hogy milyen "uveg"szemeket lehet kapni, majd o maga elkezdte gyartani, most mar o jobbat csinal, mint a piacon kaphato legjobb muszem,... (A kislany valami nagyon ritka betegsegben szenved, aminek kovetkezteben az egyik szemere megvakult, de kell neki a takaras a szemgolyojara) Az elso riport lesz a feloras blokkbol.
www.tvnz.co.nz/ondemand/seven-sharp/27-02-2017/series-2017-episode-15
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@karma1: nem tudom meg nézni az ajánlott oldalt.és ugye nem angolul van?
karma1
@aremy: Angolul van, de a kepek magukert beszelnek,... Megprobalom megnyitni...
aremy
@karma1nállunk az van ha kész a ház akkor az építésügyi hatóság át veszi és csak ezután kerül bejegyzésre a földhivatalba.
karma1
@aremy: www.tvnz.co.nz/ondemand/seven-sharp/2...

Ezt se? Meg fog nyilni az itteni TV hivatalos oldala, es a kep baloldalan fogsz latni ket kisgyereket, az idosebbik a kislany, neki kell a muszem, na, erre a kepre kattints 2x, es akkor elindul a riport...Az apuka csak azt meseli el, hogy a kislanyanak van egy ritka betegsege, ami a szemet tamadta meg, es ezert kell egy esztetikai muszem a kislanynak, de amiket meg lehet venni a piacon, az 3 havonta 2000 dollarba (400 ezer forintba) kerulnek, es nem jok. Megunta, hogy a kislanya mindig sir meg faj neki a muszeme, es eloszor a youtube-on keresett ra, aztan magatol probalta leutanozni a muszemeket, majd vette ra a kis gepet, es ma mar o csinalja a vilagon a legjobbat, otthon, sufnitunningban...:o))))
aremy
@karma1: ezt se tudom de az előbb ecseteltem hogy miért kb olyan terjedelembe mint a te 23-21sed de azt sem tudtam elküldeni.
karma1
@aremy: Ha csak linket kuldok, az ki szokott nyilni...:o((( Most szomoru vagyok,... Pedig megmutatnam,.. Direkt ezert regoztam be a TV oldalara, hogy ezt a videot el tudjam kuldeni...:o((( Majd kitalalok ra valamit... Most megyek melozni, puszi Neked meg joejt...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.