A múlt héten, váratlanul elhalálozott Oroszország ENSZ-nagykövete. Ezzel ő volt a hatodik orosz diplomata, aki tavaly november óta életét vesztette, írja az Independent.

Vitalij Csurkin ENSZ-nagykövet halálával beindult az összeesküvéselmélet-gyár is: sokan furcsállják, hogy ennyi haláleset következett be ilyen rövid idő alatt. A 64 éves, köztiszteletben álló Csurkin minden előjel nélkül lett rosszul munkába menet, és bár a hivatalos tudósítás szerint szívroham végzett vele, a halottkém nem tárta fel a halál pontos okát.

Gyanús ütemben hullanak az orosz diplomaták

Az elmúlt hónapban – a hivatalos álláspont szerint – ugyanígy szívrohamban vesztette életét az ország indiai nagykövete, athéni konzulja és egy New York-i diplomatája is, utóbbi épp az elnökválasztás napján, amit az amerikai hírszerzés szerint az orosz titkosszolgálatok próbáltak befolyásolni.

November óta még két másik orosz diplomata hunyt el: az ankarai nagykövet Andrej Karlovot ugyan egy török rendőr lőtte agyon, Pjotr Polsikovot, a külügyminisztérium tanácsadóját viszont saját lakásában, gyanús körülmények közt lőtték le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.