A szíriai menekülteket segítő munkájáért a Nemzetközi Vodafone Alapítvány elnyerte a GSMA „Kiemelkedő hozzájárulás a mobilszektorhoz 2017” díját (Outstanding Contribution to the Mobile Industry Award 2017).

Az alapítvány a kapcsolatteremtés elősegítésére használja fel a mobiltechnológiát a menekülttáborokban, illetve az otthonukat elhagyni kényszerülő gyermekek és fiatalok oktatásának biztosítására. 

Nemzetközi szervezet díjazta a Vodafone Alapítvány menekülteket segítő munkáját

Törökországban a Nemzetközi Vodafone Alapítvány tíz arabul beszélő önkéntes tanár segítségével programozni tanítja a menekülttáborokban élő 7-14 év közötti gyermekeket.

Olaszországban és Görögországban ‘Vodafone Instant Charge’ hordozható töltőállomásokat szereltek fel a menekülttáborokban, és az Afrikában már bizonyított Hordozható Iskolát is segítségül hívták.

A kisfilm bemutatja, hogy az UNHCR oktatási és innovációs részlegével együttműködve összesen 31 Hordozható Iskolát üzemeltek be Kenyában, Tanzániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Szudán déli részében, amelyek több mint 43 ezer gyermek számára teszik lehetővé tanulmányaik folytatását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.