Forró a talaj Donald Trump munkaügyi miniszter-jelöltjének lába alatt. Aki a tüzet szítja, a világ egyik legismertebb tévés személyisége, Oprah Winfrey. A multimilliárdos média tulajdonos szerint a jelölt, Andrew Puzder bántalmazta volt feleségét, aki erről még a kilencvenes években számolt be részletesen a The Oprah Winfrey Show-ban – igaz anonimitását megőrizve. Ez ment adásba, de az eredeti – nem eltakart – felvétel Winfrey tulajdona, amit be is nyújtott a Szenátusnak bizonyítékként. Az ügy hatására nem valószínű, hogy Trump kihátrál a jelöltje mögül, de az eset nem fog jó fényt vetni a férfira. Hiszen nem más, mint Oprah állt elő a bizonyítékkal – írja az mno.hu. A portál portrét is közöl a híres producerről, média tulajdonosról, színésznőről és műsorvezetőről.

Ebből kiderül, hogy az 1986 és 2011 között sugárzott The Oprah Winfrey Show a televíziózás történetének egyik legnézettebb beszélgetős műsora volt, heti átlag 40 millió nézővel. Oprah Winfrey pedig a legkedveltebb médiaszemélyiség a tengeren túl. Nem véletlen, hogy a Média királynőjének becézik és ő Észak-Amerika első és egyben egyetlen multimilliárdos színes bőrű nője.

Pedig Orpah Gail Winfrey élete nem luxus körülmények között indult. 1954-ben született Mississippiben egy tizenéves lányanya gyerekeként. Mivel sokan félreolvasták nevét, és a bibliai Orpah helyett Oprahnak hívták, később hivatalosan is megváltoztatta. Édesanyja, Vernita Lee egy módos háznál szolgált, édesapja, Vernon Winfrey pedig bányában dolgozott, majd a hadseregben teljesített szolgálatot.

Olyan szegények voltak, hogy sokszor krumplis zsákból készültek a kislány ruhái, amiért a többi gyerek csúfolta. Nagyanyja korán megtanította írni és olvasni, és öt évesen már olyan szépen szavalt, hogy megkapta "A prédikátor" nevet a helyi templomban.

A tinédzser Oprah csak 13 éves koráig bírta anyjánál. Elmenekült otthonából, amiben szerepet játszott az is, hogy nagybátyja, unokatestvére és egy családi barát is molesztálta. Tizennégy évesen szülte meg első és egyetlen gyerekét, aki nem sokkal a világrajövetele után meghalt. Erről sosem akart beszélni, de egy családtag eladta a sztorit a National Enquirer magazinnak 1990-ben.

Oprah később apjánál talált menedéket és végleg hozzáköltözött Nashville-be. Itt szigorú szabályok fogadták, de mint egy későbbi interjúban elmondta, hálás az apjának, amiért rákényszerítette, hogy befejezze a középiskolát, és ennek köszönhetően onnan a Tennessee állami egyetemre mehetett.

„Eleinte borzasztó volt, hogy folyamatosan szembesülnöm kellett a szegénységgel. Mi a buszon mentünk – „mi” alatt az afro-amerikaiakat értem – és egy osztályba jártunk azokkal a gyerekekkel, akiknek a szüleinél a mi szüleink szolgáltak”

- emlékezett vissza azokra az időkre.

Tizenhét évesen megnyerte a Miss Fekete Tennessee szépségversenyt, ezután pedig a helyi afro-amerikaiak vezette rádió, a WVOL felvette részmunkaidős hírolvasónak. – Nagymamámnak köszönhetem, hogy az lett a szakmám, ami. Ő mondta már a templomban is, hogy arra születtem, hogy beszéljek és színpadon legyek – nyilatkozta.

Winfrey-ben a kirekesztettség érzése az egyetemen kezdett csillapodni. Ösztöndíj segítségével kommunikációt tanult, mellette pedig egy boltban is dolgozott a rádiózáson kívül. Tizenkilenc évesen ő lett a legfiatalabb és egyben az első fekete nő, aki a Nashville-i WTVF-TV-nél műsort kapott. Ezt a munkát egy Baltimore-i esti, majd egy chicagói reggeli műsor követte. Az AM Chicago egy hónapon belül a régió legnézettebb reggeli beszélgetőműsora lett. Kevesebb, mint egy év telt el, amíg 1986. szeptember 8-tól a fél órás műsort egy órásra növelték és megkapta a The Oprah Winfrey Show nevet.

Eleinte csupán bulváros adások mentek, majd a kilencvenes évektől Oprah egy kicsit komolyabb irányt adott a beszélgetéseknek és a megvitatott témáknak, ezzel pedig heti negyven millióra növelte a nézettségét. 1993-ban pedig megszületett minden idők legnézettebb interjúja, amikor a műsorvezetőt Michael Jackson látta vendégül Neverland-i birtokán. A beszélgetésre 36,5 millióan voltak kíváncsiak.

Oprah műsorát mindenki nézte, de nem mindenki szerette. Sokan kritizálták azért, mert állítólag kedvesebb és megengedőbb volt olyanokkal szemben, akiket kedvelt. Ilyen volt például a volt amerikai elnök, Barack Obama, aki még a jelöltsége előtt kétszer is szerepelt a műsorban. Később Oprah nyíltan is támogatta az első afroamerikai-elnökjelöltet.

Winfrey a műsorvezetés mellett más szakmákba is belekóstolt. 1985-ben Steven Spielberg Bíborszín című filmjében nyújtott alakításáért megkapta első Oscar-jelölését.

Winfrey vagyona a Forbes magazin becslése szerint 2,9 milliárd dollárra rúg, a CNN és a Time magazin egyenesen a világ legbefolyásosabb nőjének nevezte.

A média szakemberek szerint Oprah sikere az őszinteségében rejlik. Együtt sírt a vendégeivel, amellett, hogy nyíltan beszélt saját gondjairól is, többek között a súly- és kábítószerproblémáiról, öngyilkossági gondolatairól és arról, hogy miért választott mindig erőszakos férfiakat maga mellé.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csodalkoznek, hogyha Oprah-nak nem lenne semmilyen, tavolabbra kihato hatasa trump dontesere... trump bekepzelt, elvakult, es persze azt hiszi, hogy azt csinal, amit akar, de ott szerencsere meg el a demokratikus fekek es ellensulyok rendszere, talan nem engedik olyan dolgokat csinalni, mint amit itt tehet orban es a szemelyes kis maffiaja,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez billió nem az a billió, az amcsik a milliárdot hívják így!
karma1
Csodalkoznek, hogyha Oprah-nak nem lenne semmilyen, tavolabbra kihato hatasa trump dontesere... trump bekepzelt, elvakult, es persze azt hiszi, hogy azt csinal, amit akar, de ott szerencsere meg el a demokratikus fekek es ellensulyok rendszere, talan nem engedik olyan dolgokat csinalni, mint amit itt tehet orban es a szemelyes kis maffiaja,...
huKKK
@karma1: Nemkõ bedõlni az álhíreknek.
Tramp nem az a beképzelt, elvakult,
mint akinek láttatni szeretnék õt
egyes befolyásos médiák, luciferiánus csoportok, muszlim propagandisták.
Valójában a fékek és ellensúlyok akkor kezdtek mûködni, amikor az amerikaellenes obama és az õt követni szándékozó férjverõ hisztérika dolgait már nem tudta tovább tolerálni az elektori többség. Ezzel nem állítom, hogy tramp egy szent lenne, csak azt, hogy amerika jobban járt vele, mint egy vegetatív hölggyel.
elnyomott
@huKKK: Ja, és a kedves vezérünk sem az az elvakult, zsarnok, harácsoló, korrupt diktátor, mint amilyennek a ballibsik beállítani akarják.
Ezt a dübörgő gazdaságunk is bizonyítja.
A fékek és ellensúlyok is vannak, látszik is, hogy egy irányba húznak.
(Csak kár, hogy nem el, a fenébe)
huKKK
@elnyomott: Az orbánozós az egy másik bejegyzés.
Itt trampozni szíveskedjék.
Azt libsi önelnyomós héttyentyégit önnek kedves halmozottan üldözött áldozathonfitársam
libellle
@huKKK: Azt gondolom te dölsz be az álhireknek. Evekkel ezelött akart ! trampli bácsi Irországban valahol egy hatalmas golf-pályát épiteni mindenféle schicki-micki luxussal. Az Irek már hajlottak is rá valamennyire ellenben az EU nemet mondott ugyanis trampli bácsi arról hires, hogy tisztességtelen csaló üzlet emberke. Miután nem épithetett ott egy ilyet, ugy döntött most mint elsö szólotáncosa tört lábakkal az USA-nak, hogy akkor mindent meg tesz azert, hogy tönkre vágja az EU-t. Sajnos sem az USA sem a világ nem járt jól egy ilyen fekezetlen örültel.
elnyomott
@huKKK: Nekem egykutya. A jellemzésed amennyire igaz az egyikre, annyira igaz a másikra is.
huKKK
@elnyomott: Mindegy, csaj elnyomottnak érezhesse magát?

@libellle: " mindent meg tesz azert, hogy tönkre vágja az EU-t."

Nem õ uszította rá az eu-ra a migránsokat.

" Sajnos sem az USA sem a világ nem járt jól egy ilyen fekezetlen örültel."

Hillary butaságaival ne mocskolja be a száját, becsülje többre magát ennél.
bencemacska
Én csak az adóbevallásait szeretném látni a trampli bácsinak. Gazdagodott, házasodott, szaporodott a mások adójából!
Madarat tolláról, embert barátjáról. ( főleg barátjának hazudott, őt majmoló zsarnokokról)
bencemacska
@huKKK: Akkor a magyarországi nagy adósságot felhalmozók sem fizetnek adót? Lehet, de ez csak a klán tagjaira érvényes!
Oktatni és alkalmazni kellene nálunk is a Trump-féle adósságkezelő technikát! Hátha kevesebb lenne az eladósodás miatti kiköltöztetés!
huKKK
@huKKK: Korrigálnám magam.
Valójában itt nem is Trumpról van szó.
Oprahnak sem Trumppal van problémája.
Kivel is van problémája Oprahnak?
Egy munkaügyi miniszter-jelölttel, aki a kilencvenes években bántalmazta feleséget, amit bevallott Oprah mûsorában.
Andrew-nak azóta már rég megbocsátott felesége, az amerikaiak is, de még az atyaúristen is.
Miért is érinti érzékenyebben Oprah-t olyasmi, amit a szereplõk már feldolgoztak?

Opraht "gyermekkorában nagybátyja, unokatestvére és egy családi barát is molesztálta. Tizennégy évesen szülte meg első és egyetlen gyerekét,
aki nem sokkal a világrajövetele után meghalt.
Erről sosem akart beszélni, de egy családtag eladta a sztorit a National Enquirer magazinnak 1990-ben."
Szerintem Oprah még nem dolgozta fel gyermekkori sérüléseit.
Talán egy olyan megértõ, megbocsátó családra lenne szüksége, mint amilyen Andrew-nak megadatott.
Talán lehetne is neki.
Gondolom, igazságtalanságnak tûnik, de talán Oprah is megbocsáthatna bántalmazóinak, ahogy Andrew-nak is megbocsátottak szerettei.
Kedves Oprah!
A rendezett ügyeket már nem kell lerendezni.
A rendezetleneket kell.
Sok sikert, erõt kívánok Neked ehhez Oprah!
bencemacska
@huKKK: ma, 16:16

" a jelölt, Andrew Puzder bántalmazta volt feleségét, aki erről még a kilencvenes években számolt be részletesen a The Oprah Winfrey Show-ban – igaz, anonimitását megőrizve. Ez ment adásba, de az eredeti – nem eltakart – felvétel Winfrey tulajdona, melyet be is nyújtott a Szenátusnak bizonyítékként. Az ügy hatására nem valószínű, hogy Trump kihátrál a jelöltje mögül, de az eset nem fog jó fényt vetni a férfira. Hiszen nem más, mint Oprah állt elő a bizonyítékkal."

Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de sehol sem találom az általad írt mondatot :
"Andrew-nak azóta már rég megbocsátott felesége, az amerikaiak is, de még az atyaúristen is." Pedig elolvastam az mno-t is , meg a propellert is.
Légyszi segíts!!!
huKKK
@bencemacska: "Oktatni és alkalmazni kellene nálunk is a Trump-féle adósságkezelő technikát! Hátha kevesebb lenne az eladósodás miatti kiköltöztetés!"

Elég lenne azokat az atyai intelmeket figyelembe venni, hogy pl. nem veszek fel, ill. nem fogadok el kölcsönt, kivéve, ha már rendelkezem annyi megtakarítással ami fedezi azt.
Akinek nincs, az ne vegyen igénybe kölcsönt, az válasszon vissza nem térítendõ támogatásokat. Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Nem mindenkinek van megavállalkozása, mint Trumpnak, nem mindenki tudja megfizetni a legjobb adótanácsadókat, szakértõket, hogy a veszteséges idõszakban segítsenek neki helyesen alkalmazni a szabályokat.
Drágák a szakértõk.
Õszintén, hány kölcsönfelvevõre jellemzõ, hogy a veszteségeit elõnyére tudja fordítani?
Ki az aki meg tud élni a veszteségeibõl?
Pedig mostanában erre a képességre van szükség!
Vagy olyan segítségre aki ért ehhez.
Kikre is szokták mondani, hogy jól megélnek a veszteségeikbõl (törvényes keretek között!) ?
huKKK
@bencemacska: Azért, mert ez az információ tõlem származik.
Amerika, más kultúra, ott ez a megbocsátó, elengedõ mentalitás nem egyedi jelenség.
Ott ez vallástól, világnézettõl függetlenül jelen van a közgondolkodásban.
Európában, pláne Magyarországon, még a kereszténységen belül sem mûködnek úgy a józanság törvényszerûségei, ezért, a negatív tapasztalatok miatt érthetõ, hogy felmerült Önben a rácsodálkozás a természetesre.
Arra, ami máshol természetes.
Oprah gondolkodásmódja, megközelítése az, ami nem igazán illeszkedik az amerikai nagylelkû kultúrába.
Magyarország más. Itt néha "rendszeridegennek" tûnik az elengedés kultúrája.
Az irgalmatlanság, megosztás erõteljesebben jelenik meg politikai területen, az élet minden területén. Családi területen is.
Ön meg tud bocsátani bántalmazóinak, károkozóinak, élete megkeserítõinek?
bencemacska
@huKKK: ma, 16:43
Nem tudsz felidegesíteni, mert nem vagyok érintett! Mindig betartottam a nyújtózkodásra és a takaróra vonatkozó szabályokat.
Én azt olvastam, hogy Trump azért nem fizet (szövetségi) adót már nagyon régen, mert veszteségesek a vállalkozásai. De akkor miből él (jól)???
Miért nem árverezik el az adósságok fejében az ingatlanjait, mint nálunk???
Lehet, a saját bankjának tartozik és bezárul a kör? Akkor ott nem is lehet tönkremenni???
No, ezeket kellene megtanulnunk!!!
libellle
@huKKK: Amennyiben te ezt igy látod szeretném az én állapontomat is leirni. A ruski és az ami felelösek az egész közel -keleti katasztrofákért. Teljesen mindegy hogy a republikanus párt melyik elnöke hozta a döntéseket. Ellenben egy trampli még ezektöl is veszélyesebb ugyanis kizárólagosan kaos uralkodik a fejében. Ez pedig oriasi veszélyt hord magában.
bencemacska
@huKKK: ma, 17:03
Ha összekeverjük a szubjektív és az objektív tényeket, akkor az olvasó számára nem lesz egyértelmű a mondanivalónk!
Az utolsó kérdésre válasz: Teljesen szubjektívan ítélem meg, sőt még a hangulatom is közrejátszik. Ötven évvel ezelőtt kevésbé voltam megbocsátó. Inkább "felvettem a kesztyűt".
huKKK
@libellle: 17:09
Tehát a felelõsök:
Tramp, republikánusok, ruszkik, amik.
Nagyon szeretne egy ilyen egyszerû megoldást igaz?

@bencemacska: 17:30

"Ha összekeverjük a szubjektív és az objektív tényeket, akkor az olvasó számára nem lesz egyértelmű a mondanivalónk!"

Összekeverjük? Mi? Vagy csak én?
bencemacska
@huKKK: Akárki, bárki.
Mindenkire vonatkozik, aki másokkal kommunikációt folytat!
huKKK
@bencemacska: 17:58
Valójában ezek többnyire eleve vegyesen vannak jelen, anélkül, hogy bárki is össze akarná keverni õket.

17:05
"Én azt olvastam, hogy Trump azért nem fizet (szövetségi) adót már nagyon régen, mert veszteségesek a vállalkozásai. De akkor mibõl él (jól)?"

Nem mindent veszített el a válság alatt.
Magyar tulajdonosok is túléltek veszteséges, válságos idõszakokat.
Õk sem azokból a milliárdokból élnek jól amiket elvesztettek.
Most ne a szegényebb rétegekben, azaz ne a lõrincféle újgazdagokban gondolkodjon,
hanem azokban, akiknek közel 1 mrd dollárnak megfelelõ vagyona van.
Jól élni sokkal kevesebbõl is lehet.

"Miért nem árverezik el az adósságok fejében az ingatlanjait, mint nálunk???"

Konkrétan milyen adósságra gondol?

"Mindig betartottam a nyújtózkodásra és a takaróra vonatkozó szabályokat."
Én nem. De ezért nem a politikusok a felelõsek.
bencemacska
Az alapkérdés - amit valahol olvastam-,Trump a '90-es évek óta azért nem fizet adót, mert sok vesztesége volt és azt évente leírhatja az adójából.
Még mindig írogatja! De miért???-:))))
A válság 2008-ban volt, ha arra hivatkozna még érteném is.
Tudom hogy Amerika a lehetőségek hazája, ezt a csaj karrierje bizonyítja! Trump már örökölte a vagyonát, azt növelni talán könnyebb.
Jó, mára befejeztem a gondolkodást, reggel mennem kell a kórházba, készülnöm kell.
Ne legyetek azért nagyon vidámak, mert délután itt leszek, nem maradok ott.
Jó éjszakát!!!
karma1
@huKKK: Ugyan mar, ki keveri a sz@rt a Kozel- es Tavol-Keleten? AMERIKA! Es nem Obama kezdte, hanem mar elotte GW Bush, meg a tobbiek. Obama eleg pocsek kulpolitikat vett at, de ahogy elnezem, trump vegleg lehuzza az orszagot, es vegleg bedonti az EU-t.
huKKK
@karma1: 20:55
Ha a cnn-re alapozza az ember a jövõképét, nem is lehet jobb véleménye Trumpròl.
Azért nem ennyire szimpla, nem ennyire egyszereplõs a világ.
Ennek az írásnak sem õ a fõszereplõje.
Andrew. Róla van szó.
Munkaügyi miniszter-jelölt.
karma1
@huKKK: Ne haragudj, de annak a katyvasznak a tizedet se ertem, amit 20.55-re irtal , nekem cimezve. En KIZAROLAG Oprah-rol beszeltem, es ezt a velemenyemet tovabbra is fenntartom.
Mar tudom, hogy Te egy ferfi vagy, azok ilyen "megbocsajtosak" peldaul a vakkomondoros Jozsinak is. Sot, titokban meg meg is lapogatjak a vallat az ex-polginak, hogy "ez az, apam, mutasg meg, ki viseli a nadragot otthon!" Tudod, ez egy magyaros virtus - de all a vilag osszes himsovinisztajara is, akik rohadtul meg tudnak bocsajtani a "megtevelyedett" miniszternek...
Kepzeld, egy fiatal no, akinek nincs csaladja, viszont 3 kanos ferfi akarja bevagni az agyaba, az meg 100 eves koraban is fog emlekezni arra, hogy mit csinaltak vele, vagy eppen mit akartak csinalni vele. Eppen eleg ahhoz ez a cselekedet, hogy egy embert egy eletre hazavagjon.
Ennek ellenere Oprah egy csodalatos emberm, aki soha nem felejtette el, hogy honnan jott, es minden bajbajutott embernek segit, aki hozzafordul. (Sokszor olyanoknak is az alapitvanyain keresztul, akiket nem is ismer).
Ha pedig mar ennyire veded azt a "penge" adocsalot, legalabb a nevet tanuld meg leirni: nem tramp, hanem trump.

A kisbetus irasmod nalam nem veletlen, elobb irnam azt, hogy kutya, macska, lo nagybetuvel, mint ezeknek a pitianer populistaknak a nevet.

Ha kerhetnem, ne farassz hasonlo hsz-ekkel, mint a 20.55-os.
Kosz.
huKKK
@karma1: "Ha kerhetnem, ne farassz hasonlo hsz-ekkel, mint a 20.55-os."
Azt Ön írta.
Az enyém a 01:56-os volt.
"Ha pedig mar ennyire veded azt a "penge" adocsalot, legalabb a nevet tanuld meg leirni: nem tramp, hanem trump."
Nem elírás volt, kiejtés szerint írtam.
Nincs szüksége a védelmemre. Ha adócsaló lenne, kiderült volna.

"Mar tudom, hogy Te egy ferfi vagy, azok ilyen "megbocsajtosak" peldaul a vakkomondoros Jozsinak is."

A sértettek megbocsátásáról írtam. Ne keverjük.
Milyen alapon bocsáthatnék meg olyan sérelmet ami nem engem ért?
karma1
@huKKK: Szia, a 01.56-os hsz-ed nem passzolt az en beirasomhoz, azt hiszem, azt nem nekem szantad. Mar mindegy...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.