Másodszor is nekifutott Donald Trump, hogy megtagadja számos, többségükben muzulmán országok lakóinak a beutazását az Egyesült Államokba. Ezúttal azonban az elnök a Pentagon tanácsára hallgatva levette Irakot a tilalom hatálya eső országok listájáról.

Az új rendeletben kisebb változtatásokat eszközöltek az első változathoz képest, a Fehér Ház így reméli, már nem tudják – az előzőhöz hasonlóan – felfüggeszteni az illetékes bíróságok. Akkor ugyanis Trump három különböző bíróságon is vereséget szenvedett, és bár jogi úton tervez visszavágni, stábja egy új rendelet mellett döntött.

Trump újabb rendelettel tiltja ki az Egyesült Államokból több muszlim ország lakóit

A rendeletet a New York Times értesülése szerint úgy időzítették, hogy elterelje a figyelmet az elmúlt napok botrányairól: ilyen volt, amikor napvilágot látott, hogy Mike Pence alelnök privát postafiókról intézte hivatalos levelezését, akárcsak korábban az épp ezért támadott Hillary Clinton, vagy hogy Jeff Sessions igazságügyminiszter Trump kampánya során kétszer is találkozott Oroszország nagykövetével, majd eskü alatt letagadta ezt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Eskü alatt hazudik éjjel és nappal. Olyan ismerős.
Foxley
@szép új világ: Ugyan, mi az hozzá képest. El vannak it tévedve kissé.
fekete
Fontos,hogy Merkelhez mehetnek,me'g utlevel sem kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.