Az amerikai MSNBC tévén kedd este hozták nyilvánosságra Donald Trump 2005-ös adóbevallásának két oldalát. Az elnök kampánya során – elődjeivel szemben – nem tette közzé a dokumentumot.

A papírok szerint Trump 2005-ben 153 millió dollárt keresett, és 36,5 millió dollár jövedelemadót fizetett, ám ebből nem derült ki, miből voltak Trump bevételei és mennyit költött jótékonysági célokra. Ugyanabban az évben Trump 103 milliós veszteségről is beszámolt, bár a kiszivárgott dokumentum a részletekre már nem tér ki.

Kiszivárgott Trump adóbevallása – óriási bukta volt neki a kaszinóbiznisz

Az adót az ingatlanmilliárdos az akkor érvényes 24,5 százalékos adókulcs szerint fizette, szemben az átlagamerikai 10 százalékos adókulcsával. Ez kevesebb annál a 27,4 százalékos kulcsnál, amelyet az egymillió dolláros vagy annál nagyobb jövedelemre szert tevő adófizetőknek megállapítottak.

Az akkor érvényben lévő törvények szerint a nagy veszteséget felhalmozó vállalkozók pár évig adólevonással élhettek. Donald Trump ezt az opciót vette igénybe, azt követően, hogy 1995-ben a kaszinói miatt mintegy 900 millió dolláros veszteséget könyvelt el.

A The New York Times már tavaly írt arról, hogy Trump korábban olyan nagy veszteséget könyvelt el, amely lehetővé tette számára, hogy 18 éven keresztül ne kelljen jövedelemadót fizetnie.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A trampli egy mocskos adókikerülő...
Cefi
Kaszinóból bukta? Tanuljon vajnától! Itt ilyen nem fordulhatna elő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.