Ő ízületi gyulladásaira szed kannabisz-alapú készítményeket, több év után újra ökölbe tudja szorítani a kezét.

Az Amerikai Egyesült Államokban nagy felháborodást keltett, hogy az Obama-kormány alatt bevezetett marihuána-legalizációt a Trump-adminisztráció esetleg megnyirbálná. Ennek kapcsán úra elindult a vita arról, hogy mennyire káros/hasznos a marihuána egészségügyi alkalmazása.

Sir Patrick Stewart (Picard kapitány, Xavier professzor, és még számtalan egyéb szerep alakítója) brit színész közleményben állt a legalizáció, és úgy általában a marihuána orvosi célú hasznossága mellé, egy oxfordi kutatási kezdeményezést is támogatva ezzel.

Stewart ugyanis ízületi fájdalmait csillapítandó naponta használ kannabisz-alapú készítményeket, elsősorban spray-ket és oldatokat használ, egy Los Angeles-i orvos írt fel neki két éve ilyen szereket, amelyeket legális helyekről szerez be.

A színész ezek segítségével már újra ökölbe tudja szorítani a kezét (genetikus betegsége van, ami már az anyjánál is előfordult), és jobban alszik. Mindezek mellett a készítmények a máját sem teszik tönkre, szemben régebbi gyógyszereivel.

Stewart szerint nagy lépés Nagy-Britannia számára, hogy az oxfordi egyetem most támogatja azt a kutatást, amit túl sokáig fogott vissza az előítélet, a félelem és a nemtörődömség. A szigetországban egyelőre még a két nagy párt, a Munkáspárt és a konzervatívok nem álltak ki a marihuána orvosi legalizálása mellett.

(Mashable)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.