Donald Trump menekültpolitikája ellen állt ki Soros György a New York Timesnak írt cikkében: szerinte hibás az a politika, ami elnyomó eszközökkel küzd a határon kívül tartásukért.

Érdekes, hogy a New York Times épp a héten bírálta szerkesztőségi cikkben a magyar menekültpolitikát, amire Kovács Zoltán választ is írt a blogján.

Magam is migráns vagyok, amerikai állampolgár és filantróp, 30 éve támogatom a világon a bevándorlók ügyét. Tapasztalataim és tények alapján mondhatom: az elnök hozzáállása rossz, és a muszlim országokat érintő beutazási tilalom felfüggesztése is mutatja, hogy ezzel a szövetségi bírók közül is sokan egyetértenek.

Soros szerint a tiltások nem teszik biztonságosabbá az országot, viszont felkorbácsolják az indulatokat a korábban békében élők között.

Az üzletember bejelentette, hogy 10 millió dolláros befektetéssel szándékozik jogi és szociális támogatást nyújtani a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak, és másokat is erre biztat.

Soros: "a gyűlölet elleni küzdelem tesz erőssé"

Idézi a Bevándorlási Tanács (American Immigration Council) adatait is arról, hogy az emigránsok évtizedek óta, szignifikánsan kevesebb bűncselekményt követnek el, mint az Amerikában születettek.

A cikk végén Soros azt is feleleveníti, hogy miután túlélte a zsidók üldöztetését Magyarországon, 17 évesen a szovjet elnyomás elől Nagy-Britanniába, majd Amerikába menekült. Soros szerint a mai Amerika messze került attól az országtól, amelyik annak idején ide vonzotta őt.

Láttam, milyen társadalmi károkat tud okozni, ha egymásnak ugrasztanak embereket. Mindent meg fogok tenni, hogy megőrizzem azt a nyitottságot, befogadókészséget és sokszínűséget, ami a legnagyobb erőnket adja. A bevándorlók démonizálása gyengíti az országunkat. A gyűlölet elleni küzdelem tesz bennünket erőssé.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@F_Viktor: na ja Soros a sajátjából teszi, míg ez a ... a mienkből! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@1magyar: Europa? Csalan? Mit szivtal? Ja, el sem olvastad, miröl szol a cikk... Valaki tiltakozik a megkülönböztetesek es kizarasok miatt, valamint a sajat penzeböl segit olyanoknak, akik a gyülöködök miatt valamifele büntett aldozatai lettek...
Szókrakész
"Láttam, milyen társadalmi károkat tud okozni, ha egymásnak ugrasztanak embereket. "

Mivel te teszed mindenhol.

Lewgyen az a jugó , vagy ukrán konfliktus, vagy egy kis gazdasági, pénzügyi manipuláció, ami országok armageddonját hozza.

Egy szemét csicska vagy a vöröstáblások és a Black Nobility számára!!!
pali85
@RonaGyuri: Sajátja?Ami évtizedek alatt más országok népeinek kizsákmányolásából rabolt össze.Adja vissza nekik,és nem lesznek menekült kizsákmányolt emberek.
Foxley
Az ellened való, ami sosem múlik el.
kukac50
Én haragszom Sorosra nem a menekültek miatt,hanem azért,hogy pénzt adott arra,hogy Orbán és társai tanulhassanak ,és mert ilyen kétszínűek lettek.
A menekültek sorsáról meg keveset tudunk,de ŐK is emberek azt nem szabad figyelmen kívül hagyni.Találkoztam olyan menekülttel akinek a családját megölték egyedül maradt, a halál elől menekült. Én sem maradnák olyan helyen ahol a családom leölték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.