Jelenleg négy önkcsonkítás ügyében nyomoz a lengyel rendőrség, ami a Kék bálna nevű, tinédzsereket öngyilkosságra buzdító internetes oldal miatt következett be.

A játék tavaly óta terjed többek között Oroszországban, Kazahsztánban és Ukrajnában, ahol a helyi hatóságok a tinik több tucat öngyilkosságát hozzák ezzel összefüggésbe.

A dél-lengyelországi Gliwicében egy 15 éves fiút szállítottak kórházba mindkét karján mély vágásokkal, a fiút pszichiátriai megfigyelés alá is helyezték. Előzetes megállapítások szerint a veszélyes játék miatt csonkította meg magát.

Öngyilkosságra és öncsonkításra buzdítja a tiniket a Kék bálna nevű "játék"

Hasonló sérülésekkel került kórházba múlt pénteken egy, az észak-lengyelországi Szczecinhoz közeli községben működő iskola három tanulója. A lengyel főügyészség ezt követően azt kérte Anna Zalewska lengyel oktatásügyi minisztertől, hogy megelőző lépéseket tegyen ez ügyben. Zalewska a játékot terjesztő honlap letiltását is fontolgatja az egyik megoldásként.

Az említett weboldalra bejelentkező tiniket előbb kérdésekkel tesztelik, hogy kiderítsék, valóban vannak-e öngyilkossági hajlamaik. Azután számos feladatot adnak nekik, valamilyen kárt kell tenniük magukban vagy fájdalmat okozniuk maguknak. A végső szakaszban, amikor megbizonyosodtak arról, hogy a gyerek készen áll az öngyilkosságra, egy személyes, zenei aláfestésű magánüzenetet küldenek neki. Ebben felsorolják minden problémáját, amit korábban feltárt előttük, majd közlik a tinivel, hogy mindezekre egyetlen megoldás van: az öngyilkosság.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Kútbaugrós játék nincs? (ez pedig ovis szöveg volt anno)
Aki ennyire ostoba tiniként, az talán jobb is, ha kisebb eséllyel örökít tovább...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.