Nem vesz többé csirkét a Burger King olyan farmról, ahol rossz körülmények közt tartják a szárnyasokat – közölte kedden a gyorsétteremlánc.

A tervek szerint 2024-re már kizárólag olyan csirkékből készülnek a burgerek, amelyek tartása fegfelel a Global Animal Partners (GAP) nevű állatjogi szervezet előírásainak. Ezzel csirkék millióinak szenvedése érhet véget, írja a CNN.

A húsukért tartott csirkék a legdurvábban bántalmazott állatok közt vannak a bolygón. A túltenyésztés következtében olyan természetellenes ütemben növekednek, hogy sokszor megnyomorodnak a saját súlyuk alatt. Sok állat olyan lábfájdalmakkal küzd, hogy állni sem tud, és majdnem az egész életüket a saját ürülékükben ülve élik le

- közölte a GAP.

Kiáll a csirkék kínzása ellen a Burger King

GAP-igazolást csak azok a tenyésztők kapnak, akik tiszta körülmények közt, a természetes fényhez közel tartják a szárnyasokat, levágásuk előtt pedig elkábítják őket a fájdalomcsökkentés érdekében. A Burger King a GAP-től független szakembereket is igénybe vesz majd, hogy meggyőződjenek a humánus életkörülményekről.

A Burger King több nagy óriáscég, köztük a Starbucks nyomába lép ezzel az elhatározással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.