James Jackson karddal szúrta át áldozatát, tettével arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a fehér nőknek nem jó fekete férfiakkal járni.

A rasszista amerikai férfi, aki New Yorkban agyonszúrt egy 66 éves fekete férfit, mindössze annyit bán tettéből, hogy nem fiatalabb vagy tehetősebb feketével akart végzett – írja az MTI a Daily News Sunday alapján.

A 28 éves James Jackson március elején csak azért utazott busszal Baltomire-ból New Yorkba, hogy rasszista gyilkosságot kövessen el, és minél nagyobb sajtóvisszhangja legyen tettének.

Sajnálja a rasszista gyilkos, hogy nem fiatalabb feketét ölt meg

Jackson egy üres üvegeket gyűjtő embert követett, majd a gyilkossághoz szándékosan sötét helyet választott. Egy fél méter hosszú karddal végzett a férfival.

A férfi a lapnak azt mondta: a sötét miatt nem látta, hogy a férfi már nem fiatal, mert ő egy fiatal feketét vagy egy tehetőset szeretett volna megölni. Két nappal később a Times Square-en feladta magát a rendőrségnek.

Vallomása szerint tettével azt szerezné elérni, hogy fehér nők fontolják meg kapcsolatukat fekete férfiakkal. A férfi korábban az Egyesült Államok hadseregében szolgált elemzőként a hírszerzésnél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.