Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre – jelentette be kedden egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter beszédének az MTI-hez eljuttatott hangfelvétele alapján a miniszter a mezőgazdaságot a két ország gazdasági együttműködésének egyik kulcsterületének nevezte. Szijjártó Péter szerint a húsexport megindulása jelentős lökést fog adni a Fülöp-szigetekre irányuló magyar agrárexportnak.

A miniszter felidézte: tavaly 200 millió dollár volt a két ország közötti kereskedelmi forgalom, "ami nem kevés, de van még hova fejlődni", ezért Magyarország és a Fülöp-szigetek kétoldalú gazdasági együttműködési szerződést írt alá, az Eximbank pedig 510 millió eurós hitelkeretet nyitott a magyar és a Fülöp-szigeteki cégek együttműködésének támogatására.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Meg lehet tudni a cégek nevét? Van egy olyan érzésem, köztük van egy felcsuti mangalicaüzem is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@coni: Az orosz piacot már elfoglalta Nyugat-Európa és az USA.
coni
@Eladott Ország: Mangalicából rengeteget szállítunk a spanyoloknak, olaszoknak. Minőség kérdése. Bió csirkét, tojást, pisztrángot stb... minden mennyiségben el tudnánk adni Európába is, állandó hiány van belőle. Az olcsó vizezett húst, hal/szója ízű baromfit tényleg messzebb kell szállítanunk.
kukac50
Talán a kereskedő házakban dolgozók szeretnének Magyar húst enni?
Tegyék láthatóvá,hogy a kereskedő házak mennyi forintba kerülnek az adófizetőknek,és mennyi forint értékű üzletet kötöttek eddig minden országról adjanak tájékoztatást az adófizetőknek!
Eladott Ország
@kukac50: Nagyon úgy tűnik, hogy magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már­már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015­-ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel.
quadrocopter
Szerintem a Csányi művek is új trezorokat vásárolhat. A köznek nem igazán lesz ebből haszna!
kukac50
Török országban a kereskedőház vezetője Orbán rokonsághoz tartozik Lévai Anikó unoka öccse,így mentik ki az adófizetők pénzét az Orbán rokonsághoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.